ORDRE GAH/104/2016, de 2 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades als centres culturals i altres entitats de caire cultural sense ànim de lucre representatives d'altres comunitats autònomes amb seu social a Catalunya, i s'obre la convocatòria per a l'any 2016.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge
Rango de LeyOrdre

La disposició addicional sisena del Decret 56/2016, de 19 de gener, de reestructuració del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, estableix que el Departament assumeix la interlocució amb les cases regionals en l'àmbit de les competències que té assignades la Generalitat de Catalunya.

Atesa la necessitat de dur a terme aquest objectiu i donar suport a centres culturals i altres entitats de caire cultural sense ànim de lucre representatives d'altres comunitats autònomes amb seu social a Catalunya, s'obre aquesta nova convocatòria de subvencions.

Vist el que disposen el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

A proposta del secretari general del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge i en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores de les subvencions per a la realització d'activitats de les entitats culturals i altres entitats de caire cultural sense ànim de lucre representatives d'altres comunitats autònomes amb seu social a Catalunya, que consten en l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Obrir la convocatòria per a l'atorgament de subvencions a centres culturals i altres entitats de caire cultural sense ànim de lucre representatives d'altres comunitats autònomes amb seu social a Catalunya per a l'any 2016.

Article 3

La quantia màxima destinada a l'atorgament d'aquestes subvencions és de 100.000 euros, amb càrrec a l'aplicació pressupostària GO01D/482000100 o equivalent dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2017.

Es tracta d'una convocatòria de despesa anticipada. Aquest fet queda sotmès a la condició suspensiva d'existència de crèdit adequat i suficient al pressupost de 2017.

Article 4

4.1 El termini de presentació de sol·licituds és del 16 de gener al 15 de febrer de 2017.

4.2 L'àmbit temporal d'execució de les activitats objecte d'aquesta convocatòria va de l'1 de gener fins al 31 de desembre de 2016.

4.3 Les sol·licituds de les subvencions es poden presentar per mitjans electrònics a través de Tràmits gencat ( http://web.gencat.cat/ca/tramits ) o presencialment en qualsevol oficina de registre del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge (podeu consultar quina és l'oficina de registre més propera en l'adreça http://sac.gencat.cat/sacgencat/AppJava/registre.jsp ), sens perjudici del que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 5

5.1 L'òrgan competent per a l'ordenació i la instrucció d'aquesta convocatòria és la persona titular de la Direcció de Serveis del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge.

5.2 La persona titular del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge és l'òrgan competent per resoldre aquesta convocatòria.

5.3 El procediment de concessió d'aquestes subvencions és el de concurrència competitiva.

5.4 El termini màxim per a la resolució i notificació de les subvencions és de sis mesos a comptar de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. La notificació de la resolució de la convocatòria es realitzarà mitjançant la publicació en el Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya ( https://tauler.seu.cat/inici.do?idens=1 ). Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes.

5.5 Contra la resolució, que exhaureix la via administrativa, les entitats interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos des de la notificació, en els termes que preveu la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i, potestativament, recurs de reposició davant de la persona titular del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge en el termini d'un mes des de la notificació, d'acord amb els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

5.6 D'acord amb l'article 8.1.g) de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, l'Administració pública, en aplicació del principi de transparència, ha de fer pública la informació relativa a l'atorgament de les subvencions i els ajuts públics i, d'acord amb l'article 15.1.c), aquesta informació ha d'incloure l'import, l'objecte de la subvenció i els beneficiaris.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Contra l'acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, i les bases reguladores, les entitats poden interposar un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació en el DOGC.

Amb caràcter previ, contra l'acte de convocatòria les entitats poden interposar un recurs de reposició davant la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació en el DOGC.

Barcelona, 2 de maig de 2016

Meritxell Borràs i Solé

Consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge

Annex

Bases reguladores que regeixen les subvencions adreçades als centres culturals i altres entitats de caire cultural sense ànim de lucre representatives d'altres comunitats autònomes

—1 Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular les subvencions a entitats que durant l'any 2016 hagin dut a terme activitats de foment, promoció i difusió de la llengua i la cultura catalanes entre els seus associats i la resta de la població de la seu social de l'entitat.

—2 Entitats beneficiàries

Poden ser beneficiàries de les subvencions que regulen aquestes bases els centres culturals i altres entitats de caire cultural sense ànim de lucre representatives d'altres comunitats autònomes amb seu social a Catalunya i inscrites en el registre corresponent. Aquesta circumstància serà comprovada d'ofici.

—3 Requisits i incompatibilitats

3.1 Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions, les entitats sol·licitants han de complir els requisits i les condicions generals establertes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i:

  1. Informar sobre la concurrència d'ajuts per la mateixa activitat i presentar la declaració sobre si s'han demanat i/o obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat, amb la indicació de la relació detallada amb l'entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.

  2. Realitzar l'activitat objecte de la subvenció utilitzant qualsevol element susceptible de generar drets d'autor i complir la normativa sobre propietat intel·lectual.

  3. En el cas d'entitats sense ànim de lucre, estar inscrites en el registre corresponent.

  4. En el cas de centres i establiments oberts al públic, atendre els consumidors en qualsevol de les llengües oficials de Catalunya i redactar, almenys en català, la senyalització i els cartells d'informació general de caràcter fix i els documents d'oferta de serveis per a les persones usuàries i consumidores dels establiments oberts al públic, d'acord amb la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  5. En el cas d'associacions, complir la normativa en matèria d'estatuts. Haver adaptat els estatuts segons la disposició transitòria primera de la Llei 4/2008, de 24 d'abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, i a la Llei 5/2011, del 19 de juliol, de modificació de l'anterior.

    —4 Quantia

    4.1 La dotació màxima és la que estableix l'article 3 d'aquesta Ordre.

    4.2 Les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR