ORDRE GAH/16/2017, de 31 de gener, per la qual es determinen les rendes màximes que poden ser considerades de lloguer assequible a l'efecte de les bonificacions de la quota de l'impost sobre habitatges buits previstes en la Llei 14/2015, del 21 de juliol, de l'impost sobre els habitatges buits.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge
Rango de LeyOrdre

La Llei 14/2015, del 21 de juliol, de l'impost sobre els habitatges buits, i de modificació de normes tributàries i de la Llei 3/2012, crea un nou tribut que grava l'incompliment de la funció social de la propietat dels habitatges pel fet de romandre desocupats de manera permanent.

L'article 13 de la Llei esmentada determina que els subjectes passius que destinen part de llur parc d'habitatges al lloguer assequible, directament o per mitjà de l'Administració o d'entitats del tercer sector, poden aplicar una bonificació en la quota, en el percentatge que s'hi indica, segons la ràtio d'habitatges destinats a lloguer assequible en municipis de Catalunya de demanda forta i acreditada, sobre el total d'habitatges buits subjectes a l'impost.

D'acord amb el precepte esmentat, perquè la bonificació sigui aplicable, els habitatges han d'haver estat validats com a habitatges assequibles per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, i s'ha de garantir que els arrendataris tinguin uns ingressos inferiors als establerts per accedir a un habitatge amb protecció oficial.

La validació dels habitatges com a habitatges de lloguer assequible per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya requereix, d'acord amb l'article 5.c) de la Llei 14/2014, del 21 de juliol, que el termini del contracte de lloguer sigui de tres anys com a mínim; que l'arrendatari satisfaci una renda inferior a la que fixa per a aquesta finalitat l'ordre del conseller o consellera competent en matèria d'habitatge (la renda fixada per aquesta ordre ha de ser, en qualsevol cas, un 25% inferior a la de mercat), i que l'arrendatari tingui uns ingressos inferiors als establerts per accedir a un habitatge amb protecció oficial.

La disposició transitòria primera de la Llei 14/2015, del 21 de juliol, determina que, mentre no s'estableixin, per ordre del conseller o consellera competent en matèria d'habitatge, les rendes màximes que es poden satisfer per poder ser considerades lloguer assequible a l'efecte de les bonificacions de la quota de l'impost sobre els habitatges buits, les rendes màximes són les següents:

  1. Si l'habitatge és en un municipi de demanda forta i acreditada de la zona geogràfica A d'acord amb el Decret 75/2014, del 27 de maig, del Pla per al dret a l'habitatge: 400 euros mensuals.

  2. Si l'habitatge és en un municipi de demanda forta i acreditada de la zona geogràfica B d'acord amb el Decret 75/2014, del 27 de maig, del Pla per al dret a l'habitatge: 300 euros mensuals.

  3. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR