ORDRE GRI/72/2015, de 2 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a actuacions destinades a fomentar la cultura religiosa en la societat catalana, promoure el diàleg interreligiós com a eina per a la convivència i la tolerància i difondre la realitat i l'actualitat religiosa, i per a l'edició de llibres de temàtica relacionada amb el fet religiós, i s'obre la convocatòria per a l'any 2015.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

El Departament de Governació i Relacions Institucionals, mitjançant la Direcció General d’Afers Religiosos, duu a terme la implementació de les polítiques en matèria d’afers religiosos, adreçades a garantir el màxim respecte a la llibertat religiosa i de culte i la convivència pacífica de les diferents esglésies, confessions i comunitats religioses en el si d’una comunitat plural i diversa.

La Direcció General d’Afers Religiosos té com a objectius, entre d’altres, promoure la cultura religiosa en la societat catalana i el diàleg interreligiós com a eina per fomentar la convivència, així com donar a conèixer el fet religiós mitjançant la seva promoció i difusió.

En el marc d’aquests objectius, el Govern de la Generalitat ha considerat que cal valorar positivament les activitats que duen a terme les entitats religioses i culturals directament relacionades per tal de promoure la cultura religiosa i el diàleg interreligiós i de difondre la realitat i l’actualitat religiosa. En aquest context, també cal valorar l’edició de llibres de temàtica relacionada amb el fet religiós.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

A proposta de la Direcció General d’Afers Religiosos i en ús de les facultats que em confereix l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions per dur a terme actuacions destinades a fomentar la cultura religiosa en la societat catalana, promoure el diàleg interreligiós com a eina per a la convivència i la tolerància i difondre la realitat i l’actualitat religiosa, i per a l’edició de llibres de temàtica relacionada amb el fet religiós, que consten en l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

Obrir convocatòria pública per a l’any 2015 per a la concessió de subvencions per dur a terme actuacions i edició de llibres, d’acord amb les bases reguladores que consten en l’annex d’aquesta Ordre. El període d’execució de les actuacions i l’edició de llibres objecte de subvenció és el comprès entre l’1 de gener de 2015 i el 31 de desembre de 2015.

Article 3

La dotació màxima d’aquesta convocatòria és de 800.000 euros i el seu finançament pluriennal es distribueix de la forma següent: 280.000 euros a càrrec de les partides pressupostàries GO01D/481000100/3240/0000, GO01D/482000100/3240/0000 i GO01D/470000100/3240/0000 del pressupost de la Generalitat per a l’any 2015, i 520.000 euros a càrrec del pressupost del 2016, segons l’Acord del Govern de 17 de març de 2015.

Article 4

4.1 El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies hàbils a comptar de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

4.2 Les sol·licituds es poden presentar per mitjans electrònics a través de l’Oficina Virtual de Tràmits ( http://tramits.gencat.cat/5224 ) o a través del web de la Direcció General d’Afers Religiosos ( http://www.gencat.cat/afersreligiosos ), o presencialment al registre de la Direcció General d’Afers Religiosos (carrer de Rivadeneyra, 6, 2n, 08002 Barcelona), sens perjudici del que estableixen l’article 25 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic de les administracions públiques catalanes, i l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

En el cas que la persona sol·licitant no disposi de signatura electrònica avançada, un cop emplenada i enviada la sol·licitud per mitjans electrònics des de l’Oficina Virtual de Tràmits, haurà de descarregar i d’imprimir el document d’acusament de recepció que es generarà automàticament, signar-lo i fer-lo arribar, en el termini de 10 dies, a les dependències de la Direcció General d’Afers Religiosos (carrer de Rivadeneyra, 6, 2n, 08002 Barcelona), d’acord amb les previsions de l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Si no el presenta, es considerarà que l’entitat ha desistit de la seva petició.

Article 5

L’òrgan instructor competent per a la tramitació de la convocatòria és la persona titular de la Subdirecció General d’Afers Religiosos.

La resolució de la convocatòria correspon a la persona titular de la Direcció General d’Afers Religiosos, d’acord amb la Resolució GRI/1728/2013, de 18 de juliol, de delegació de competències de la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals.

Article 6

El termini màxim per a la resolució i notificació de les subvencions és de sis mesos a comptar de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

La Direcció General d’Afers Religiosos notificarà la resolució de la convocatòria a les entitats interessades mitjançant la publicació al Tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya ( https://seu.gencat.cat/ca/informacio-publica.html ), sense perjudici que es puguin utilitzar altres mitjans de publicació o notificació.

Contra la resolució, que exhaureix la via administrativa, les entitats interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos des de la notificació, en els termes que preveu la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i, potestativament, recurs de reposició davant de la persona titular del departament competent en matèria d’afers religiosos, en el termini d’un mes des de la notificació, d’acord amb els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

D’acord amb l’article 18 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l’article 94.6 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, si l’import de la subvenció atorgada, individualment considerada, és igual o superior a 3.000,00 euros, l’òrgan concedent en farà publicitat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , sens perjudici que l’organisme pugui adoptar altres formes complementàries de publicitat.

Article 7

Aquesta Ordre entra en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Disposició final

Contra l’acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, i les bases reguladores, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la data de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Amb caràcter previ, contra l’acte de convocatòria, les persones interessades poden interposar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l’ha dictada, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 2 d’abril de 2015

Joana Ortega i Alemany

Vicepresidenta del Governi consellera de Governació i Relacions Institucionals

Annex

Bases reguladores de les subvencions per a actuacions destinades a fomentar la cultura religiosa en la societat catalana, promoure el diàleg interreligiós com a eina per a la convivència i la tolerància i difondre la realitat i l’actualitat religiosa, i per a l’edició de llibres de temàtica relacionada amb el fet religiós

1 Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular les subvencions per dur a terme actuacions destinades a fomentar la cultura religiosa en la societat catalana, promoure el diàleg interreligiós com a eina per a la convivència i la tolerància i difondre la realitat i l’actualitat religiosa, i per a l’edició de llibres de temàtica relacionada amb el fet religiós. En concret, es dóna suport a les línies següents:

Línia 1: actuacions per fomentar la cultura religiosa, promoure el diàleg interreligiós i difondre la realitat i l’actualitat religiosa de Catalunya.

Línia 2: edició de llibres de temàtica relacionada amb el fet religiós.

Les persones beneficiàries que presentin més d’un projecte hauran de presentar una sol·licitud per a cadascun dels projectes presentats. Si un mateix projecte conté activitats de les dues línies, s’haurà de presentar uns sol·licitud per a cadascuna de les línies.

2 Entitats beneficiàries i requisits

Poden optar a les subvencions previstes en aquesta Ordre les entitats religioses, les fundacions i les entitats sense ànim de lucre, domiciliades a Catalunya, l’objecte de les quals tingui relació directa amb les finalitats que són objecte de subvenció en aquesta Ordre. Per a les activitats incloses en l’apartat 4.1.1.g) i per a l’edició de llibres de temàtica relacionada amb el fet religiós, també poden optar a les subvencions previstes en aquesta Ordre les empreses editorials.

L’entitat sol·licitant ha de ser la titular del NIF amb el qual es presenta la sol·licitud.

Queden excloses de les subvencions previstes en aquesta Ordre les entitats vinculades a partits polítics, organitzacions sindicals o associacions empresarials.

Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions, les persones sol·licitants han de complir els requisits i les condicions generals establerts a l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i les següents:

  1. Informació sobre concurrència d’ajuts per la mateixa activitat: presentar declaració sobre si s’han...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR