ORDRE INT/173/2015, de 29 de maig, per la qual es crea el fitxer de dades de caràcter personal Directori institucional del Departament d'Interior.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyOrdre

D’acord amb el que disposa l’article 156 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat la competència executiva en matèria de protecció de dades de caràcter personal, que, respectant les garanties dels drets fonamentals en aquesta matèria, inclou en tot cas la inscripció i el control dels fitxers o els tractaments de dades de caràcter personal creats o gestionats per l’Administració de la Generalitat.

L’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, disposa que la creació, la modificació o la supressió dels fitxers de les administracions públiques només es pot fer mitjançant una disposició general publicada al diari oficial corresponent.

La disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, estableix que els consellers de la Generalitat, dins l’àmbit de les competències respectives, resten habilitats per crear, modificar i suprimir, mitjançant una ordre, els fitxers dels seus departaments.

Per l’Ordre INT/411/2012, de 4 de desembre, es va crear el fitxer de dades de caràcter personal Contactes de l’Oficina de Protocol del Gabinet del Conseller d’Interior. Des de la seva creació aquest fitxer ha tingut modificacions en la denominació i el contingut, cosa que fa aconsellable aprovar una nova disposició de caràcter general.

L’article 3.7 del Decret 320/2011, de 19 d’abril, de reestructuració del Departament d’Interior, estableix que són funcions de l’Oficina de Protocol del Gabinet del Conseller, entre d’altres, gestionar les relacions amb la unitat competent en matèria de protocol de la Presidència i coordinar les activitats de protocol, d’actes públics organitzats pel Departament i d’aquells en què participa.

Per la naturalesa d’aquestes activitats, l’Oficina de Protocol ha de gestionar dades de caràcter personal de les persones de contacte amb les quals el Departament manté relacions institucionals i protocol·làries i de les persones dels mitjans de comunicació, motiu pel qual es fa necessari disposar d’un fitxer que permeti el tractament d’aquestes dades personals.

En conseqüència, atès l’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, de conformitat amb la disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR