ORDRE JUS/278/2016, de 18 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de les beques de col·laboració per desenvolupar estudis i treballs relacionats amb els diferents àmbits d'actuació del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, i per dur a terme tasques d'assistència i suport a les activitats del Centre.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

Al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada li correspon, d'acord amb la Llei 18/1990, de 15 de novembre, de creació del Centre, modificada per la Llei 8/2000, de 19 de juny, l'organització d'activitats formatives especialitzades del personal al servei del Departament de Justícia, com també l'organització de programes que tendeixin a fomentar i facilitar l'accés dels juristes i dels graduats o llicenciats en dret de Catalunya a les carreres judicial i fiscal i a altres professions jurídiques, i l'elaboració de recerques especialitzades en els àmbits que són competència del Departament de Justícia.

Per al desenvolupament d'aquest estudis i treballs és necessari disposar de totes les eines d'informació i de suport documental que ofereix la Biblioteca del Centre, així com dels mitjans professionals i organitzatius del CEJFE.

Vist que el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada vol facilitar als estudiants universitaris la col·laboració en el desenvolupament d'aquestes funcions per tal que l'experiència que assoleixin enriqueixi la seva formació acadèmica i per permetre el coneixement pràctic de l'organització i de l'activitat de l'Administració pública;

De conformitat amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, que regula el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat de Catalunya;

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases que han de regular la concessió, en règim de concurrència competitiva, de les beques de col·laboració per desenvolupar estudis i treballs relacionats amb els diferents àmbits d'actuació del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, i per dur a terme tasques d'assistència i suport a les activitats del Centre.

Article 2

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra aquesta Ordre les persones interessades poden interposar recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Justícia i president del CEJFE, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , en els termes que estableixen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé, directament, recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de Barcelona en el termini de dos mesos a comptar, igualment, de l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , de conformitat amb els articles 8.3, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o qualsevol altre recurs que hom consideri procedent.

Barcelona, 18 d'octubre de 2016

Carles Mundó i Blanch

Conseller de Justícia i president del CEJFE

Annex 1

Bases reguladores

-1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes bases és regular la concessió, en règim de concurrència competitiva, de les beques de col·laboració per desenvolupar estudis i treballs relacionats amb els diferents àmbits d'actuació del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, i per dur a terme tasques d'assistència i suport a les activitats del Centre.

1.2 Aquestes beques tenen cinc modalitats: A) Beques de col·laboració en la formació en matèries pròpies del Centre, B) Beques de col·laboració en les investigacions de l'àmbit social i criminològic, C) Beques de col·laboració en arxiu i gestió administrativa, D) Beques de col·laboració en gestió econòmica i administrativa, i E) Beques de col·laboració en biblioteconomia i documentació per a la Biblioteca del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

1.3 Les beques de col·laboració tenen com a finalitat l'augment de la formació teoricopràctica i la preparació professional dels estudiants seleccionats mitjançant la realització de tasques pròpies del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, sota la tutoria de la persona que es designi.

1.4 El període de col·laboració s'iniciarà el mes de gener i finalitzarà el 22 de desembre de l'any corresponent, per bé que es disposarà del mes d'agost com a mes de descans no computable a efectes econòmics. La col·laboració consisteix en l'execució de les tasques assignades en les dependències del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, durant cinc hores diàries, en règim de matí, de dilluns a divendres.

-2 Persones beneficiàries

2.1 Poden sol·licitar aquestes beques de col·laboració les persones que tinguin el perfil per ser adjudicatàries d'alguna de les beques que es descriuran en el moment de la convocatòria, i que tinguin el nivell de suficiència en llengua catalana (nivell C1 o equivalent).

2.2 La identificació i signatura electrònica de les persones beneficiàries es farà a través dels sistemes d'identificació i signatura electrònica admesos per la Seu electrònica d'acord amb els criteris establerts a l' Ordre GRI/233/2015 , del 20 de juliol, pel qual s'aprova el Protocol d'identificació i signatura electrònica en l'àmbit de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. En tot cas, les persones, es podran identificar i signar electrònicament, mitjançant mecanismes d'identificació i signatura de nivell mitjà de seguretat o de nivell superior.

-3 Requisits i incompatibilitats

  1. Declaració sobre si s'han demanant i/o obtingut altres ajuts públics o privats per la mateixa activitat, fent constar la relació detallada de l'entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.

  2. Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat i amb la Generalitat de Catalunya, així com de les obligacions amb la Seguretat Social.

  3. No trobar-se en cap de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  4. No gaudir d'ajuts o beques atorgats pel Departament de Justícia o qualsevol altra Administració pel mateix concepte.

  5. Complir la normativa sobre propietat intel·lectual.

    En compliment de l'article 55.2 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, totes les bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions tramitats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic preveuran que de les persones sol·licitants de les subvencions s'adhereixen al Codi ètic que figura com annex a la present Ordre.

  6. No podran presentar-s'hi les persones que hagin resultat 3 vegades beneficiàries d'una beca de col·laboració del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

    -4 Quantia

    Cada beca té una dotació econòmica de 650 euros mensuals i es farà efectiva a mesos vençuts a excepció del mesos incomplerts que es pagaran prorratejadament a la col·laboració, i el mes d'agost, que no computa econòmicament. A aquests imports, els serà aplicable la retenció corresponent de l'IRPF.

    Els imports rebuts per les persones físiques beneficiàries en concepte de subvenció constitueixen obtenció de renda pel contribuent als efectes de l'impost sobre la renda de les persones físiques.

    -5 Sol·licituds

    5.1 Les sol·licituds i els altres tràmits associats al procediment de concessió de les beques i la seva justificació s'han de realitzar exclusivament per via telemàtica mitjançant l'apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya ( http://tramits.gencat.cat ).

    5.2 La sol·licitud per concórrer a la convocatòria s'ha de formular mitjançant els formularis normalitzats que es poden descarregar de l'apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya ( http://tramits.gencat.cat ).

    5.3 Cada aspirant només es pot presentar a una de les modalitats.

    5.4 Les persones sol·licitants poden presentar còpies digitalitzades dels documents d'acord amb el que preveu l'article 35.2 de la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics. La seva fidelitat als originals es garanteix mitjançant l'ús de la signatura electrònica corresponent.

    5.5 En el cas que els sol·licitants no disposin de mecanismes d'autenticació electrònica per a la realització de qualsevol tràmit que requereixi fer-se per mitjans electrònics, pot ser identificada i autenticada per personal al servei del l'Administració de la Generalitat de Catalunya i del sector públic, que ha de realitzar el tràmit al seu nom, utilitzant el sistema de signatura electrònica que els acredita com a funcionaris habilitats. Amb aquesta finalitat la ciutadania s'ha d'acreditar i ha de prestar el seu consentiment exprés per ser autenticada per personal habilitat. A la Seu electrònica es detallen...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR