ORDRE JUS/297/2015, de 17 de setembre, per la qual s'ajorna la provisió en concurs dels registres de la propietat afectats per l'admissió a tràmit del Conflicte positiu de competència presentat pel Govern de l'Estat contra el Decret 69/2015, de 5 de maig, pel qual es modifica la demarcació dels registres de la propietat, mercantils i de béns mobles de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

Mitjançant el Decret 69/2015, de 5 de maig, el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar la modificació de la demarcació dels registres de la propietat, mercantils i de béns mobles de Catalunya.

El Govern de l’Estat ha presentat un conflicte positiu de competència contra els articles 1, 2, 3 i les disposicions addicionals primera, segona i tercera, transitòria i finals primera, segona, tercera i quarta del Decret 69/2015, de 5 de maig. El Tribunal Constitucional, per providència de 7 de juliol de 2015, ha admès a tràmit el conflicte positiu de competència núm. 3647/2015, tot fent constar que el Govern ha invocat l’article 161.2 de la Constitució, la qual cosa produeix la suspensió de la vigència i l’aplicació dels preceptes impugnats des de la data de la interposició del conflicte, el 22 de juny de 2015.

La Generalitat havia aprovat, amb anterioritat al Decret 69/2015, de 5 de maig, de modificació de la demarcació registral, diverses ordres que van ajornar l’execució de la demarcació registral aprovada pel Reial decret 172/2007, de 9 de febrer, per a determinats registres.

Atès que la suspensió de la vigència del Decret 69/2015, de 5 de maig, acordada per la providència de 7 de juliol de 2015 del Tribunal Constitucional, afecta totes les disposicions del Decret, amb excepció de la disposició derogatòria que es refereix a les ordres esmentades.

Atès que les causes que van motivar l’ajornament de l’execució de la demarcació registral persisteixen en el moment actual i que cal establir amb claredat la situació vigent dels registres afectats durant el temps que el Decret 69/2015, de 5 de maig, no sigui d’aplicació.

Atès que, d’acord amb l’article 147.1. c de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, la Generalitat de Catalunya té competència executiva per establir les demarcacions notarials i registrals, incloent-hi la determinació dels districtes hipotecaris i dels districtes de competència territorial dels notaris.

A proposta de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques,

Ordeno:

Article 1

S’ajorna la provisió en concurs ordinari dels registres de la propietat creats pel Reial decret 172/2007, de 9 de febrer, següents:

Barcelona

Arenys de Mar 2

Badalona 4

Barcelona 27

Barcelona 28

Barcelona 29

Castellar del Vallès

Corbera de Llobregat 1

Cornellà de Llobregat 2

Granollers 4

L’Hospitalet de Llobregat 4

Igualada 3

Malgrat de Mar

Manresa 3

Mataró 5

Mataró 6

Montornès del Vallès

Parets del Vallès

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR