ORDRE JUS/350/2015, de 19 de novembre, per la qual es fa pública la convocatòria de subvencions a entitats jurídiques sense ànim de lucre vinculades a partits polítics amb representació parlamentària.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

La Generalitat de Catalunya, amb la voluntat de promocionar les activitats i les actuacions que es dirigeixen a la implantació i l’arrelament de la cultura democràtica en la societat catalana, té prevista una línia de subvencions a favor de les entitats sense ànim de lucre que despleguin programes en l’àmbit de l’estudi i el desenvolupament del pensament polític i social.

Mitjançant l’Ordre JUS/179/2015, de 8 de juny, publicada al DOGC núm. 6895, de 18.6.2015, el Departament de Justícia va fer pública una convocatòria de subvencions a entitats jurídiques sense ànim de lucre vinculades a partits polítics amb representació parlamentària amb una dotació pressupostària de 477.000 euros.

En el decurs de la tramitació del procediment d’aprovació de les bases de l’esmentada convocatòria es va produir un canvi del marc normatiu aplicable a les entitats destinatàries de les subvencions que va tenir un reflex en les bases de la convocatòria que afectava els requisits d’admissibilitat.

Un cop resolta la convocatòria, es va produir un sobrant de la dotació pressupostària màxima que es destinà a aquestes subvencions en un import de 377.373,82 euros respecte de la quantia inicialment prevista.

Atesa l’esmentada disponibilitat pressupostària que es reservà al foment de les activitats objecte de la present convocatòria, i d’acord amb el Decret 194/2013, de 9 de juliol, de reestructuració del Departament de Justícia i amb que estableixen l’article 87 i següents del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Ordeno:

-1 Obertura de la convocatòria

Obrir convocatòria pública per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, adreçades a entitats jurídiques sense ànim de lucre vinculades a partits polítics amb representació parlamentària per finançar estudis o activitats relacionats amb el dret i el funcionament de les institucions democràtiques, la difusió del pensament polític i social del sistema democràtic i el seu aprofundiment, així com a finançar despeses de funcionament i de desenvolupament de les activitats de les entitats objecte de la present convocatòria, realitzades durant l’any 2014, destinades al finançament de les referides activitats.

-2 Aprovació de les bases

Aprovar les bases que han de regir aquest concurs, que es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

-3 Dotació pressupostària

La quantitat màxima total que es destina a aquestes subvencions és de 377.373,82 euros amb càrrec a la partida pressupostària JU01 D/482000100/1210/0000 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2015.

-4 Termini i lloc de presentació de les sol·licituds

4.1 El termini de presentació de sol·licituds és de quinze dies a comptar de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC.

4.2 Sense perjudici del que estableix l’article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, les sol·licituds es poden presentar a la seu del Departament de Justícia, c. Pau Claris, 81, 08010 Barcelona, i c. Aragó, 332, 08009 Barcelona, i als serveis territorials del Departament de Justícia a:

Girona: pl. Pompeu Fabra, 1, 17002 Girona.

Lleida: av. Sant Martí, 1, 25004 Lleida.

Tarragona: c. Sant Antoni Maria Claret, 17, 43002 Tarragona.

Les Terres de l’Ebre: c. Santa Anna, 3-5, 2a planta, 43500 Tortosa.

-5 Resolució i notificació

La resolució i la notificació de la concessió de les subvencions s’han d’efectuar en el termini màxim de sis mesos, a comptar de la data de finalització del termini per a la presentació de sol·licituds. D’acord amb el que estableix l’article 54.2. e ) de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, transcorregut aquest termini sense que s’hagi dictat i notificat resolució expressa, s’entendran desestimades les sol·licituds.

La resolució s’ha de notificar de manera individualitzada als interessats i s’ha de publicar posteriorment al DOGC.

-6 Aquesta convocatòria resta sotmesa a la condició suspensiva de l’existència de crèdit adequat i suficient en el pressupost del Departament de Justícia en el moment de la resolució de la concessió.

Informació sobre els recursos a interposar

Contra aquesta Ordre i les bases del seu annex, que exhaureixen la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Justícia, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, en els termes que estableixen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o bé, directament, recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar, igualment, de l’endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb els articles 14, 25 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o qualsevol altre recurs que es consideri procedent.

Barcelona, 19 de novembre de 2015

P. d. (Resolució JUS/1564/2015, de 8.7.2015, DOGC de 13.7.2015)

Enric Colet

Secretari general

Annex

Bases

-1 Objecte, compatibilitat i període en què s’ha d’executar l’activitat

1.1 L’objecte de les subvencions és contribuir a la promoció i el foment d’estudis i activitats relacionats amb el dret i el funcionament de les institucions democràtiques, la difusió del pensament polític i social del sistema democràtic i el seu aprofundiment, i també a finançar despeses de funcionament i de desenvolupament de les activitats realitzades durant l’any 2014 necessàries per a la consecució dels objectius anteriors.

1.2 Aquestes subvencions són compatibles amb l’obtenció d’altres ajuts, subvencions o premis per a la mateixa activitat, procedents de qualsevol de les administracions o entitats públiques o privades, estatals o internacionals, sempre que l’import de les subvencions no superi, aïlladament o conjuntament, el cost de l’activitat subvencionada.

S’exceptuen de l’anterior les activitats que ja han estat objecte de subvenció en el marc de l’Ordre JUS/179/2015, de 8 de juny, per la qual es fa pública la convocatòria de subvencions a entitats jurídiques sense ànim de lucre vinculades a partits polítics amb representació parlamentària.

1.3 Les actuacions objecte de les subvencions s’han hagut de fer íntegrament durant l’any 2014.

-2 Entitats destinatàries de les subvencions

Les entitats jurídiques sense ànim de lucre vinculades a partits polítics amb representació parlamentària.

-3 Requisits dels sol·licitants i manera d’acreditar-los

Les entitats sol·licitants han d’acreditar el compliment dels requisits següents el darrer dia del termini de presentació de sol·licituds:

3.1 Estar legalment constituïdes i inscrites, si escau, en el registre que correspongui.

3.2 Constar en el cens d’associacions i fundacions vinculades a partits polítics, vinculat als registres d’associacions i fundacions de la Generalitat de Catalunya.

3.3 Estar inscrits en el registre de partits polítics en compliment del que disposa la disposició addicional quarta de la Llei orgànica 6/2002, de 27 de juny, de partits polítics.

3.4 Tenir una vinculació efectiva amb els partits polítics amb representació en el Parlament de Catalunya durant la X legislatura, acreditada mitjançant un certificat del representant legal del partit polític al qual està vinculada, designant-la com a tal als efectes d’aquestes subvencions.

3.5 Estar al dia en la presentació de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR