ORDRE SLT/102/2015, de 21 d'abril, per la qual s'estableixen els terminis de referència per a l'accessibilitat a les prestacions sanitàries que són a càrrec del Servei Català de la Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

Un dels objectius del Servei Català de la Salut en el compliment de les seves funcions de planificació i coordinació dels recursos sanitaris de cobertura pública és afavorir la racionalització de la demanda i optimitzar l’equitat d’accés a l’atenció sanitària.

En compliment d’aquest objectiu, el Decret 354/2002, de 24 de desembre (DOGC núm. 3795, de 8.1.2003), garanteix uns terminis màxims d’accés per a determinats procediments quirúrgics que són a càrrec del Servei Català de la Salut. No obstant això, a banda del dret subjectiu que tenen les persones incloses en llista d’espera per algun dels procediments quirúrgics que estableix el Decret esmentat, el Departament de Salut considera necessari que l’accés a la resta de prestacions sanitàries que són a càrrec del Servei Català de la Salut s’ajusti a uns terminis de referència, que són un mandat per al Servei Català de la Salut i les entitats proveïdores de serveis sanitaris, mandat que s’ha de concretar en els convenis o contractes corresponents.

L’establiment d’aquests terminis de referència ha de permetre que l’accés a les prestacions sanitàries respongui a criteris clínics d’equitat.

D’altra banda, l’establiment d’aquests terminis de referència es complementa amb la regulació de la informació que les entitats proveïdores han de facilitar a les persones usuàries respecte a l’accessibilitat.

Per tot això, d'acord amb el que disposa l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 Establir els terminis de referència per a l’accessibilitat a les següents prestacions sanitàries que són a càrrec del Servei Català de la Salut:

  1. Intervencions quirúrgiques.

  2. Proves diagnòstiques.

  3. Consultes d’atenció especialitzada.

  4. Consultes programades d’atenció primària.

1.2 Als efectes del que disposa aquesta Ordre, l’annex 1 recull les definicions de les prestacions sanitàries per a les quals s’estableix un termini de referència.

1.3 En tot cas, aquests terminis de referència no afecten les intervencions quirúrgiques que, d’acord amb el Decret 354/2002, de 24 de desembre, tinguin garantit un termini màxim d’accés.

Article 2

Naturalesa dels terminis de referència

Els terminis de referència són un mandat per al Servei Català de la Salut, que aquest ha de fer efectiu a través de les entitats proveïdores de serveis sanitaris de cobertura pública, mitjançant la incorporació en els corresponents convenis, contractes o pactes territorials d’accessibilitat i resolució, així com l’establiment d’instruccions.

Article 3

Terminis de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR