ORDRE VEH/350/2016, de 21 de desembre, per la qual s'amplien els supòsits de presentació i pagament telemàtics dels models 660, 650, 651 i 653, corresponents a les declaracions i autoliquidacions de l'impost sobre successions i donacions, modalitats successions, donacions i consolidacions de domini, i es modifica l'Ordre ECO/330/2011, de 30 de novembre, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació dels tributs gestionats per l'Agència Tributària de Catalunya.

Fecha de Entrada en Vigor 1 de Enero de 2017
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyOrdre

En els darrers anys, l'Agència Tributària de Catalunya ha endegat un procés de transformació en el qual incorpora i promou l'ús dels mitjans electrònics en les actuacions d'aplicació dels tributs. Aquest fet ha permès millorar l'eficiència en la gestió dels seus recursos i ha facilitat les relacions amb els ciutadans, oferint-los nous canals per relacionar-se amb l'Administració tributària.

En aquest context de canvi i amb l'objectiu de simplificar i facilitar als ciutadans el compliment de les seves obligacions tributàries, l'Agència Tributària de Catalunya està impulsant l'Oficina Virtual com a canal telemàtic de relació amb els contribuents i col·laboradors socials. Pel que fa a l'impost sobre successions i donacions, la presentació i pagament telemàtic dels models de declaració i autoliquidació 660, 650, 651 i 653 corresponents, respectivament, a les operacions de successions, donacions i consolidacions de domini, es pot dur a terme a través de l'Oficina Virtual, sempre que l'Administració disposi prèviament de la declaració informativa resum de les escriptures públiques regulada al Decret 648/2006, de 27 de desembre, pel qual s'estableix el procediment de tramesa telemàtica d'informació sobre les dades de transcendència tributària de determinats documents autoritzats a les notaries de Catalunya.

Amb l ' aprovació d ' aquesta Ordre, la presentació telemàtica dels models 660, 650, 651 i 653 deixa d ' estar necessàriament condicionada a la presentació telemàtica prèvia de l'esmentada declaració informativa resum.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Modificar l ' article 13.3 de l'Ordre ECO/330/2011, de 30 de novembre, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació dels tributs gestionats per l'Agència Tributària de Catalunya, que resta redactat de la manera següent:

"3. La presentació de les autoliquidacions i les declaracions practicades amb els models 650 i 660 s'ha de realitzar de manera simultània a la delegació territorial de l'Agència Tributària de Catalunya o a l'oficina liquidadora competent. No obstant això, les autoliquidacions i declaracions confeccionades mitjançant el programa d'ajuda o altres sistemes automatitzats que l'Agència Tributària de Catalunya posi a disposició de la ciutadania o d'associacions, organismes o col·lectius professionals amb qui ha signat convenis de col·laboració es poden presentar i pagar telemàticament a través de l'Oficina Virtual de l'Agència Tributària...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR