ORDRE VEH/56/2016, de 18 de març, per la qual es modifica l'Ordre ECO/171/2015, de 5 de juny, per la qual es dicten les normes per elaborar els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2016.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyOrdre

L'Ordre ECO/171/2015, de 5 de juny, dicta les normes per elaborar els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2016 i estableix els criteris generals a què s'ha d'ajustar l'assignació dels recursos públics, l'àmbit institucional, l'estructura pressupostària, el procediment d'elaboració, la documentació annexa al pressupost i els terminis.

La convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya, el 27 de setembre de 2015, i la consegüent constitució del nou Parlament, el 26 d'octubre de 2015, han fet impossible la presentació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2016 dins els terminis establerts. En conseqüència, s'ha procedit a la pròrroga pressupostària mitjançant el Decret 252/2015, de 5 de desembre, pel qual s'estableixen els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos per al 2015, mentre no entrin en vigor els del 2016.

Aquest nou context obliga a modificar l'Ordre d'elaboració dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2016 en determinats articles per adaptar-los a la situació actual.

Els aspectes que es modifiquen són els que fan referència als criteris generals de pressupostació, a l'actualització de les estructures pressupostàries i també a l'actualització dels terminis.

Els pressupostos de la Generalitat per a l'any 2016 continuen dins del marc del Pacte d'estabilitat i creixement europeu i la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern i amb el compromís amb la política fiscal de la Unió Europea i, per tant, amb l'objectiu d'estabilitat fiscal definit per aquesta.

Per tot això,

Ordeno:

Article únic

Es modifiquen els articles de l'Ordre ECO/171/2015, de 5 de juny, per la qual es dicten les normes per elaborar els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2016 que es detallen tot seguit:

—1 Es modifica l'article 1 de l'Ordre ECO/171/2015, de 5 de juny, que queda redactat de la manera següent:

“Article 1

“Criteris generals

“1.1 El pressupost de la Generalitat per al 2016 ha de donar compliment a l'objectiu de dèficit públic que estableix la Llei 6/2012, de 17 de maig, d'estabilitat pressupostària.

“1.2 Els departaments i les entitats del sector públic de la Generalitat han de continuar ajustant els objectius que cal assolir amb els recursos de què disposen per tal de millorar l'eficàcia i l'eficiència de la despesa pública i han de revisar, si escau, la programació dels compromisos...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR