ORDRE JUS/440/2010, de 6 de setembre, de convocatòria de concurs públic per a l'atorgament d'ajuts per al curs Programa per a la preparació d'opositors a jutge/essa, fiscal i secretari/ària judicial que porta a terme el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

JUS/440/2010, de 6 de setembre, de convocatòria de concurs públic per a l'atorgament d'ajuts per al curs Programa per a la preparació d'opositors a jutge/essa, fiscal i secretari/ària judicial que porta a terme el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

L'actual sistema d'accés a les carreres judicial, fiscal i de secretaris de l'Administració de justícia fa convenient que el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia ofereixi un programa de preparació d'opositors per a persones que tinguin un coneixement acreditat del dret i de la llengua catalana, per tal d'afavorir, sens perjudici de les exigències generals de la seva funció, l'arrelament necessari per exercir la seva carrera a Catalunya.

Com a complement d'aquest programa i en atenció a les condicions econòmiques dels candidats, es fa necessari facilitar la inscripció d'alumnes mitjançant la concessió d'ajuts de reducció de matrícula i transport, en els termes del que preveu l'apartat 2 de l'article 1.3-4 del Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya.

Per tant,

Ordeno:

Primer

1.1 Convocar concurs públic per a l'atorgament d'ajuts als alumnes seleccionats mitjançant l'Ordre JUS/439/2010, de 6 de setembre, de convocatòria de concurs per a l'atorgament de places per a la realització del curs Programa per a la preparació d'opositors a jutge/essa, fiscal i secretari/ària judicial, destinades a potenciar l'accés a la carrera judicial, fiscal i de secretaris/àries judicials de llicenciats/ades en dret residents a Catalunya. S'atorgaran un màxim de 15 ajuts per a les places per a opositors a jutge/essa i fiscal, i un màxim de 6 ajuts per a les places per a opositors a secretari/ària judicial.

1.2 L'objecte dels ajuts esmentats es concreta en:

  1. Ajuts en el pagament de matrícula.

  2. Ajuts de transport.

1.3 La quantia individualitzada dels ajuts, així com les condicions per obtenir-los es concreten a les bases que regeixen aquesta convocatòria.

1.4 Aprovar les bases que regeixen la convocatòria, les quals figuren com a annex d'aquesta Ordre.

Segon

L'import màxim dels ajuts és de 49.090 euros i aniran a càrrec de la partida D/480000100/2150/0000 del pressupost de despeses del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada per a l'any 2010.

Tercer

El termini de presentació de les sol·licituds és de 15 dies a comptar des de l'endemà de la data de publicació al DOGC d'aquesta Ordre.

Quart

4.1 La tramitació de l'expedient correspon al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, la directora del qual emetrà la proposta de resolució corresponent. Es faculta la directora del Centre per resoldre els dubtes i les incidències que es puguin produir en aquesta convocatòria.

La resolució d'adjudicació d'ajuts correspon a la presidenta del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, la consellera de Justícia.

4.2 La resolució d'adjudicació d'ajuts s'ha d'adoptar en el termini de 45 dies naturals a partir de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds que preveu l'article anterior.

4.3 Transcorregut el termini fixat sense que se n'hagi publicat una resolució expressa, s'entendrà que les sol·licituds són desestimades en els termes que preveu l'article 81.3 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

4.4 El control dels ajuts que s'estableix en aquesta Ordre es durà a terme d'acord amb el que preveu l'article 97 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

Cinquè

5.1 La resolució de concessió d'aquests ajuts es notificarà a les persones interessades en el termini de deu 10 naturals des de la data de la seva adopció i, posteriorment, es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

5.2 Contra la resolució de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR