DECRET 166/1990, de 20 de juny, pel qual es regula la prestació del servei de transport de vehicles automòbils avariats.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

La prestació del servei de transport de vehicles automòbils avariats fa necessària una ordenació adequada, orientada essencialment a fer efectiu el dret a la informació dels usuaris.

En el marc de les competències del Departament de Comerç, Consum i Turisme, la regulació d'aquest servei contribuirà a l'exercici eficaç de les seves atribucions en matèria de defensa dels consumidors i dels usuaris.

Atès el que disposa l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i a proposta dels consellers de Comerç, Consum i Turisme i de Política Territorial i Obres Públiques,

Decreto:

Article 1

Àmbit d'aplicació El present Decret s'aplica a totes les persones físiques i jurídiques dedicades a la prestació del servei de transport de vehicles automòbils avariats, en l'àmbit de Catalunya.

Article 2

Definicions i classificacions 2.1 A efectes d'aquest Decret, s'entén per servei de transport de vehicles automòbils avariats el de salvament, remolcament, extracció, i redreçament de vehicles, amb el seu posterior trasllat o no a un taller de reparacions. 2.2 Les grues per a transportar vehicles automòbils avariats es classifiquen, segons la seva capacitat de remolcament, en:

  1. Grues de ploma i arrossegament.

  2. Grues mixtes (plataformes amb ploma d'elevació i arrossegament).

  3. Grues plataforma (per al transport de vehicles).

Article 3

Informació a l'usuari En tots els vehicles dedicats al transport de vehicles automòbils avariats haurà d'exhibir-se al públic, al menys en català, un cartell amb les lletres de dimensions no inferiors a 7 mil·límetres en el qual s'especificaran els preus aplicables per quilòmetre recorregut i per serveis concrets. Igualment, s'exhibiran, si s'escau, els increments pels serveis que es realitzin en horari nocturn o festiu. Els preus hauran d'incloure tota mena d'impostos, càrregues o gravàmens, amb esment explícit i diferenciat de la part del preu que correspongui a cada un d'aquests conceptes. Els cartells i les informacions hauran de ser perfectament visibles des de l'exterior del vehicle.

Article 4

Pressupost 4.1 Tot usuari té dret a un pressupost escrit previ del servei a realitzar. 4.2 En el pressupost haurà de constar:

  1. Nom i adreça de l'empresa que presta el servei.

  2. Número de registre industrial i número de l'autorització de transports.

  3. Número de matrícula del vehicle que presta el servei.

  4. Identificació del vehicle a transportar, amb esment de la marca, el model i la matrícula.

  5. Nom i domicili de l'usuari i número del DNI o NIF.

  6. Data, hora i lloc exacte de recollida del vehicle avariat.

  7. Lloc o adreça on el vehicle serà transportat. En cap cas es podrà condicionar el servei sol·licitat al trasllat del vehicle a un taller determinat.

  8. Descripció detallada dels treballs a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR