ORDRE ECF/9/2007, de 18 de gener, de convocatòria del procés de selecció de les entitats financeres que prestaran serveis financers a la Tresoreria Corporativa de la Generalitat de Catalunya i les entitats públiques, mitjançant un sistema de centralització de fons (cash pooling).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECF/9/2007, de 18 de gener, de convocatòria del procés de selecció de les entitats financeres que prestaran serveis financers a la Tresoreria Corporativa de la Generalitat de Catalunya i les entitats públiques, mitjançant un sistema de centralització de fons (cash pooling).

La Generalitat de Catalunya vol implantar un sistema de tresoreria corporativa amb l'objectiu d'optimitzar els recursos financers públics controlats i gestionats per la Generalitat de Catalunya i les entitats autònomes i empreses públiques (en endavant entitats públiques).

Un dels principals elements del nou model és la introducció d'una solució de centralització de fons (cash-pooling) entre els comptes tresorers de la Tresoreria Corporativa i els comptes operatius de les entitats públiques, entenent com a Tresoreria Corporativa la que actualment inclou l'àmbit departamental, el Servei Català de la Salut i entitats gestores de la Seguretat Social i l'ICASS.

Un sistema de centralització de fons és un instrument per a la gestió conjunta de diversos comptes bancaris amb l'objectiu d'optimitzar els saldos a nivell de grup permetent una gestió flexible.

L'optimització de la gestió de la Tresoreria és una necessitat que s'ha posat de manifest des de diferents àmbits. Així, l'Informe d'Avaluació de la Gestió de la Generalitat (Acord de Govern de 20 de gener de 2004) recomana optimitzar els recursos de tresoreria de tot el sector públic empresarial i organismes, utilitzant eines com el sistema de compensació automàtica de saldos de tresoreria o altres similars.

El Pla de sanejament de la Generalitat de Catalunya, 2005-2008, acordat al Consell de Política Fiscal i Financera d'octubre de 2004, entre les mesures correctores del dèficit, concretament entre les relacionades amb l'endeutament i la càrrega financera associada, suggereix implantar polítiques de reducció de saldos de tresoreria de les empreses públiques, mitjançant sistemes de centralització de fons, minimitzant aquests saldos, de manera que sigui possible la disminució de l'endeutament de tresoreria o comercial de la Generalitat de Catalunya.

La Direcció General de Política Financera, conjuntament amb la Direcció General de Pressupostos i Tresor, han elaborat un Pla de millora de la qualitat de l'endeutament i disminució del cost financer pel període 2004-2007. Un dels objectius d'aquest pla és l'optimització de la gestió de la tresoreria de les empreses públiques de la Generalitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR