ORDRE CLT/244/2013, de 30 de setembre, per la qual s'aproven els preus públics dels serveis de les biblioteques públiques de titularitat estatal gestionades per la Generalitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyOrdre

L’article 127.2 de l’Estatut d’autonomia atribueix a la Generalitat la competència executiva sobre les biblioteques de titularitat estatal situades a Catalunya la gestió de les quals no es reservi expressament l’Estat.

Mitjançant el Reial decret 1676/1980, de 31 de juliol, l’Estat va traspassar a la Generalitat de Catalunya la gestió de les biblioteques de titularitat estatal ubicades a Catalunya.

L’Ordre de 15 de març de 1982 va donar publicitat al conveni entre l’Administració de l’Estat i la Generalitat de Catalunya per al traspàs de la gestió de les biblioteques de titularitat estatal.

Aquesta Ordre té per objecte aprovar els preus públics de diferents serveis que presten les biblioteques públiques de titularitat estatal que gestiona la Generalitat. En qualsevol cas la Generalitat garanteix l’accés lliure i gratuït de la ciutadania als serveis bàsics de les biblioteques, d’acord amb l’article 13 de la Llei de l’Estat 10/2007, de 22 de juny, de la lectura, el llibre i les biblioteques, i l’article 22.2 de la Llei 4/1993, de 18 de març, del Sistema Bibliotecari de Catalunya.

A proposta del director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, vistos els informes favorables de la Intervenció Delegada i de l’Assessoria Jurídica del Departament d’Economia i Coneixement, i d’acord amb l’article 1.3-2 del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny,

Ordeno:

Article 1

Preus públics

S’aproven els preus públics dels serveis que presten les biblioteques públiques de titularitat estatal gestionades per la Generalitat, d’acord amb els imports que es determinen en l’annex.

Article 2

Exigibilitat

El pagament dels preus s'ha de fer en el moment de sol·licitar la prestació dels serveis gravats.

Barcelona, 30 de setembre de 2013

Ferran Mascarell i Canalda

Conseller de Cultura

Annex

  1. Préstec interbibliotecari

    1.1 Documents prestats per les biblioteques públiques de titularitat estatal gestionades per la Generalitat a altres biblioteques:

    Estat espanyol: 10,00 euros.

    Estranger: 20,00 euros.

    1.2 Documents demanats a altres biblioteques per les biblioteques públiques de titularitat estatal gestionades per la Generalitat a petició de les persones usuàries:

    Estat espanyol: 1,00 euros.

    Estranger: 1,00 euros.

    A més del preu previst en aquest apartat, les persones sol·licitants han d'abonar a les biblioteques...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR