DECRET 164/1993, d'1 de juny, pel qual es modifica l'estructura de la Comissió de Preus de Catalunya i se n'estableix el funcionament. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 1880, pàg. 2323, de 6.4.1994).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

L'article 12.1.5 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atorga a la Generalitat competències exclusives en matèria de comerç interior i defensa dels consumidors i usuaris, sens perjudici de la política general de preus. Mitjançant el Reial decret 1386/1978, de 23 de juny, es van transferir a la Comissió de Preus de Catalunya les facultats relatives a la intervenció sobre preus.

L'experiència adquirida aconsella modificar l'estructura i el funcionament d'aquest òrgan col·legiat que va establir el Decret 113/1986, de 20 de març, per tal d'adequar-la, tant en la seva composició com en el seu règim jurídic, a les tasques que li atribueix la legislació vigent en matèria d'aprovació de preus i tarifes.

Per això, a proposta del conseller de Comerç, Consum i Turisme i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

La Comissió de Preus de Catalunya, constituïda d'acord amb el present Decret, s'integra en el Departament de Comerç, Consum i Turisme sota la dependència directa del secretari general.

Article 2

La Comissió de Preus de Catalunya es compon dels membres següents:

  1. El president, que és el secretari general del Departament de Comerç, Consum i Turisme.

  2. El vice-president, que és el subdirector general de Comerç Interior i Serveis.

  3. Deu vocals en representació de cadascun dels departaments següents: Un del Departament de Governació. Un del Departament d'Economia i Finances. Un del Departament de Sanitat i Seguretat Social. Dos del Departament de Política Territorial i Obres Públiques: un de la Direcció General d'Obres Hidràuliques i un de la Direcció General de Transports. Un del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Un del Departament de Treball. Un del Departament d'Indústria i Energia. Un del Departament de Comerç, Consum i Turisme. Un del Departament de Medi Ambient.

  4. Dos vocals de les organitzacions empresarials més representatives.

  5. Dos vocals de les organitzacions sindicals més representatives.

  6. Dos vocals en representació de les organitzacions de consumidors i usuaris.

  7. Un secretari, amb veu i sense vot, designat pel president.

Article 3

3.1 Els membres de la Comissió de Preus de Catalunya, llevat dels representants nats i dels vocals que representen les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR