ORDRE SSS/33/2002, de 12 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions a entitats privades sense afany de lucre per al finançament d'activitats de prevenció de la infecció pel VIH/sida.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

ORDRE

SSS/33/2002, de 12 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions a entitats privades sense afany de lucre per al finançament d'activitats de prevenció de la infecció pel VIH/sida.

El capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, regula el règim jurídic aplicable a les subvencions acordades per la Generalitat i estableix les regles per a la seva convocatòria.

Als efectes d'adequar l'Ordre del conseller de Sanitat i Seguretat Social de 28 de febrer de 2001, per la qual es fa una nova redacció de les bases reguladores de la concessió de subvencions a entitats privades sense afany de lucre per al finançament d'activitats de prevenció de la infecció pel VIH/sida (DOGC núm. 3341, de 6.3.2001), a les modificacions introduïdes en la norma esmentada per la Llei 21/2001, de 28 de desembre, de mesures fiscals i administratives, escau fer una nova redacció de les bases reguladores indicades;

Vistos els informes de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada;

A l'empara del que estableixen l'article 92, apartats 1 i 4, del capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; així com l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions a entitats privades sense afany de lucre per al finançament d'activitats de prevenció de la infecció pel VIH/sida, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre de 28 de febrer de 2001, per la qual es fa una nova redacció de les bases reguladores de la concessió de subvencions a entitats privades sense afany de lucre per al finançament d'activitats de prevenció de la infecció pel VIH/sida.

Disposició final

Única

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 12 de febrer de 2002

Eduard Rius i Pey

Conseller de Sanitat i Seguretat Social

Annex

Bases

-1 Règim jurídic

Les subvencions regulades per aquestes bases s'ajusten al capítol IX del Decret legislatiu 9/1994, de 3 de juliol, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, les lleis especials aprovades pel Parlament i les respectives lleis de pressupostos de la Generalitat, l'Ordre del conseller d'Economia, Finances i Planificació d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997), i els són aplicables, supletòriament, les normes de dret administratiu i, si no n'hi ha, les del dret privat.

-2 Objecte de les subvencions

2.1 L'objecte de les subvencions és el finançament d'activitats de prevenció de la infecció pel VIH/sida en l'àmbit de Catalunya. Dins d'aquest objecte s'estableixen com a prioritàries, sense que l'ordre d'enumeració indiqui preferència entre les assenyalades, les àrees d'activitat següents:

Programes de prevenció adreçats a persones usuàries de drogues per via parenteral en la línia de reducció del dany associat a l'ús de drogues i la promoció del sexe més segur.

Programes de prevenció adreçats a treballadors i treballadores del sexe i als seus clients i clientes.

Programes de prevenció adreçats a homes que tenen relacions sexuals amb altres homes.

Programes de prevenció adreçats a dones, a joves i a adolescents.

Programes de prevenció basats en activitats de consell assistit i suport psicològic a persones afectades pel VIH/sida; persones VIH positives, persones VIH positives amb coinfeccions, les seves parelles, persones amb qui els uneixin lligams d'amistat i familiars, incloent estratègies facilitadores d'informació sobre els tractaments i d'adhesió a aquests.

Programes de prevenció adreçats a minories ètniques i immigrants.

Manteniment de centres alternatius de consell assistit i diagnòstic precoç de la infecció pel VIH adreçats a persones amb dificultats de contacte amb els serveis sociosanitaris normalitzats.

Manteniment de centres de consulta i suport documental a demandes de material divulgatiu i de les intervencions preventives en curs, així com l'edició de publicacions d'interès per a les persones afectades.

Manteniment dels serveis d'atenció telefònica confidencial.

La quantitat que es pugui establir com a subvenció dels programes d'activitats esmentats en aquest apartat podrà destinar-se al finançament de les despeses generals de funcionament del centre on, si s'escau, l'entitat beneficiària desenvolupi l'activitat.

2.2 Les despeses objecte de subvenció s'ajustaran, en qualsevol cas, al pressupost de l'activitat presentat i a la naturalesa de la partida pressupostària amb càrrec a la qual s'atorgui la subvenció.

-3 Entitats beneficiàries

Poden sol·licitar les subvencions les entitats privades sense...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR