ORDRE AAR/553/2010, de 24 de novembre, per la qual es modifica l'Ordre AAR/399/2010, de 20 de juliol, per la qual es prohibeix temporalment la pesca d'encerclament en aigües interiors del litoral de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/553/2010, de 24 de novembre, per la qual es modifica l'Ordre AAR/399/2010, de 20 de juliol, per la qual es prohibeix temporalment la pesca d'encerclament en aigües interiors del litoral de Catalunya.

L'article 119.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atribueix competència exclusiva a la Generalitat de Catalunya en matèria de pesca marítima en aigües interiors i la regulació i gestió dels recursos pesquers.

El Reglament CE 1967/2006, del Consell, de 21 de desembre, relatiu a mesures de gestió per a l'explotació sostenible dels recursos pesquers a la mar Mediterrània i pel qual es modifica el Reglament CEE 2847/93 i es deroga el Reglament CEE 1626/94, estableix l'obligació dels diferents estats membres de fixar plans de gestió per a certes modalitats pesqueres com en el cas de l'encerclament.

La Llei 2/2010, de 18 de febrer, de pesca i acció marítimes, estableix en el seu article 25 que el departament competent en matèria de pesca i acció marítimes, per ordre de la persona titular, amb l'objecte de protegir i recuperar els recursos marins, pot establir fons mínims i vedes temporals o zonals que comportin la limitació o la prohibició de l'exercici de les activitats pesqueres o marisqueres.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'administració de la Generalitat de Catalunya atribueix, en el seu article 3.11.c), l'exercici de la competència en matèria de polítiques de pesca al Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural. El Decret 659/2006, de 27 de desembre, de reestructuració del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, estableix les funcions que corresponen a la Direcció General de Pesca i Acció Marítima.

La Confraria de Pescadors d'Arenys de Mar ha sol·licitat la modificació del període de veda previst per a la flota d'encerclament del port d'Arenys de Mar establert en l'Ordre AAR/399/2010, de 20 de juliol, per la qual es prohibeix temporalment la pesca d'encerclament en aigües interiors del litoral de Catalunya.

Vist que la proposta presentada pel sector de canvi de dates del període de veda, justificada des d'un punt de vista social, no representa cap increment de l'esforç pesquer, al temps que es manté dins el calendari habitual de vedes d'encerclament, i un cop consultades les Federacions Territorials de Confraries de Pescadors de Girona i Barcelona, el Departament d'Agricultura, Alimentació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR