ORDRE MAH/214/2010, de 29 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores de subvencions per a propietaris d'habitatges desocupats que els posin en lloguer i es fa pública la convocatòria per a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/214/2010, de 29 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores de subvencions per a propietaris d'habitatges desocupats que els posin en lloguer i es fa pública la convocatòria per a l'any 2010.

El capítol 4 del Decret 13/2010, de 2 de febrer, del Pla pel dret a l'habitatge del 2009-2012, estableix un sistema de subvencions per estimular la posada en el mercat del lloguer d'habitatges desocupats.

És competència del conseller de Medi Ambient i Habitatge aprovar les bases d'aquestes subvencions segons estableixen l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la disposició addicional segona del Decret 13/2010, de 2 de febrer, del Pla per al dret a l'habitatge del 2009-2012.

Atesos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General de Qualitat de l'Edificació i Rehabilitació de l'Habitatge,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores de les subvencions per a propietaris d'habitatges desocupats que els posin en lloguer, les quals figuren a l'annex 1.

Disposició addicional

  1. S'obre la convocatòria de l'any 2010, pel procediment de concurrència pública no competitiva, per a la concessió de subvencions a propietaris d'habitatges desocupats que els posin en lloguer, que compleixin els requisits que estableix el capítol 4 del Decret 13/2010, de 2 de febrer, del Pla pel dret a l'habitatge del 2009-2012.

  2. El termini de presentació de les sol·licituds és d'un mes a partir de la data de publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

  3. La dotació màxima inicial de les subvencions que preveu aquesta convocatòria és de 2.000.000,00 d'euros, amb càrrec a la partida MA07/D/780000100/4310/0000 del pressupost de la Generalitat per a l'any 2010.

    L'assignació a aquesta convocatòria podrà ser objecte d'ampliació, d'acord amb la normativa vigent.

  4. La presentació de les sol·licituds, els òrgans competents per a la tramitació i la resolució del procediment, el termini per a la seva conclusió, la notificació i el règim de recursos es regeixen per les bases que consten a l'annex 1.

    Disposició final

    Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la data de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

    Barcelona, 29 de març de 2010

    Francesc Baltasar i Albesa

    Conseller de Medi Ambient i Habitatge

    Annex 1

    Bases reguladores de les subvencions destinades a propietaris d'habitatges desocupats que els posin en lloguer

    -1 Objecte de les subvencions

    L'objecte de les subvencions que regulen aquestes bases és concedir ajuts a propietaris d'habitatges desocupats per a obres de reforma i posada al dia dels habitatges, amb la condició que els posin en lloguer, amb la finalitat d'incrementar el parc de lloguer social, i que compleixin els requisits establerts en el capítol 4 del Decret 13/2010, de 2 de febrer, del Pla per al dret a l'habitatge del 2009-2012.

    -2 Destinataris/àries

    Poden optar a les subvencions les persones propietàries d'habitatges que reuneixin les condicions descrites a la base 3 i que posin els habitatges en lloguer per alguna de les vies següents:

    1. Contractant-los a través de les Borses d'Habitatge Social integrades en la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social, a través de les Borses d'Habitatge Jove convingudes amb la Secretaria de Joventut, a través de la Xarxa d'Habitatges d'Inclusió, o a través d'altres entitats col·laboradores que signin conveni amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge.

    2. Cedint-los a ADIGSA perquè aquesta els destini a lloguer.

    3. Cedint-los a les entitats gestores de les Borses d'Habitatge Social integrades en la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social perquè aquestes els destinin a lloguer.

      -3 Condicions dels habitatges

      Per poder optar a les subvencions, els habitatges que es posin en lloguer hauran de complir les condicions següents:

    4. Estar desocupats en la data de la contractació del lloguer o de la cessió descrites a la base 2.

    5. Que s'hi hagin realitzat obres de posada al dia, d'acord amb les tipologies...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR