ORDRE AAR/482/2010, de 8 d'octubre, per la qual es modifica l'Ordre AAR/221/2008, de 7 de maig, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació d'Origen Protegida Mongeta del Ganxet Vallès-Maresme o Fesol del Ganxet Vallès-Maresme.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/482/2010, de 8 d'octubre, per la qual es modifica l'Ordre AAR/221/2008, de 7 de maig, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació d'Origen Protegida Mongeta del Ganxet Vallès-Maresme o Fesol del Ganxet Vallès-Maresme.

El Reglament CE 510/2006, del Consell, de 20 de març, estableix el procediment per a la inscripció de les indicacions geogràfiques i de les denominacions d'origen dels productes agrícoles i alimentaris en el registre comunitari i a aquests efectes determina que correspon a les autoritats nacionals l'examen i la tramitació de les sol·licituds presentades en el seu territori.

L'article 128 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat de Catalunya, respectant el que disposa l'article 149.1.13 de la Constitució, la competència exclusiva sobre denominacions d'origen i altres mencions de qualitat. Així mateix, d'acord amb l'article 189 de l'Estatut, la Generalitat aplica i executa el dret de la Unió Europea en l'àmbit de les seves competències.

La Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària (DOGC núm. 3915, d'1 de juliol de 2003), i el Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desplega la Llei esmentada (DOGC núm. 4670, de 6 de juliol de 2006), estableixen el marc normatiu aplicable a les denominacions d'origen i a les indicacions geogràfiques protegides a Catalunya.

Per la Resolució AAR/1341/2007, de 23 d'abril, el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, va adoptar la decisió favorable a la sol·licitud d'inscripció de la Denominació d'Origen Protegida Mongeta del Ganxet Vallès-Maresme i es va enviar la sol·licitud d'aquesta DOP a la Comissió Europea amb núm. d'expedient ES/PDO/0005/0636 i data d'entrada a la Comissió Europea el 27 de juliol de 2007.

En data 28 de juliol de 2008 la Comissió Europea va sol·licitar informació complementària al plec de condicions d'aquesta DOP per poder complementar el procediment de registre o en el cas que no sigui possible, retirada de la sol·licitud del registre d'aquesta DOP.

La Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries juntament amb l'agrupació sol·licitant va estudiar la informació complementària i va concloure que s'havien de realitzar algunes modificacions al plec de condicions presentat prèviament a la CE.

Una de les modificacions és major, ja que es modifica el nom de la denominació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR