DECRET 345/1989, de 19 de desembre, de modificació del Decret 380/1988, d'1 de desembre, de reestructuració de la Direcció General d'Atenció a la Infància.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar i Família
Rango de LeyDecret

Pel Decret 258/1988, de 19 de setembre, es va crear la DirecciÛ General d'AtenciÛ a la Inf‡ncia, a la qual es va dotar de l'estructura org‡nica necess‡ria per a la realitzaciÛ de les seves funcions mitjanÁant el Decret 380/1988, d'1 de desembre.

L'assumpciÛ de competËncies i funcions assignades abans al Departament de JustÌcia i a l'Institut Catal‡ d'AssistËncia i Serveis Socials, juntament amb la singularitat que acompanya el tractament de qualsevol matËria relacionada amb el mÛn de la inf‡ncia, van donar lloc a la creaciÛ d'una estructura que poguÈs afrontar de manera immediata totes les competËncies que li havien estat assignades a aquesta DirecciÛ General.

L'experiËncia assolida amb l'aplicaciÛ del Decret 380/1988 al llarg de tot un any aconsella procedir, en aquests moments, a una reestructuraciÛ per tal d'adaptar la DirecciÛ General d'AtenciÛ a la Inf‡ncia a les necessitats actuals, amb una estructura mÈs reduÔda que permeti agilitar els circuits actuals.

A proposta del conseller de Benestar Social i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Al Servei de Centres de la DirecciÛ General d'AtenciÛ a la Inf‡ncia li corresponen, sens perjudici de les que ja tÈ assignades, les funcions seg¸ents: Prevenir i detectar situacions de risc social i promoure i coordinar actuacions generals encaminades a eliminar les causes que porten a la marginaciÛ en l'‡mbit de la inf‡ncia i l'adolescËncia. Garantir l'avaluaciÛ dels casos i de les situacions atesos en aquest ‡mbit, l'elaboraciÛ de programes globalitzats d'intervenciÛ i la seva valoraciÛ mitjanÁant els equips especialitzats (EAIA) i altres d'existents. Garantir la coordinaciÛ amb els serveis socials d'atenciÛ prim‡ria. Dur a terme les relacions amb l'autoritat judicial i la fiscalia dins el marc de la legislaciÛ vigent. La formalitzaciÛ i custÚdia dels expedients de situacions de guarda i tutela i la seva resoluciÛ. L'organitzaciÛ d'estudis, estadÌstiques, bases de dades...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR