DECRET 364/1994, de 23 de desembre, d'aprovació del Reglament de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

Mitjançant la Llei 12/1993, de 4 de novembre, es va crear l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre, l'objectiu principal del qual és el desenvolupament integral d'aquestes comarques.

Pel Decret 1/1994, d'11 de gener, es va adscriure l'esmentat Institut al Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Atès el temps transcorregut d'ençà de la constitució i l'inici de les activitats que té encomanades, es fa necessari dotar l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre d'un reglament per al seu funcionament i règim intern.

Atès que en data 3 de novembre de 1994 el Consell Rector ha aprovat el Reglament de règim interior de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre;

De conformitat amb el que disposa la disposició final 1 de la Llei 12/1993, de 4 de novembre;

A proposta del Departament de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Aprovar el Reglament de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre, que s'adjunta com a annex a aquest Decret.

Disposició final Aquesta disposició entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 23 de desembre de 1994

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Jaume Roma i Rodríguez Conseller de Política Territorial i Obres Públiques

Annex

Reglament de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre

Capítol 1 Naturalesa i règim jurídic de l'Institut

Article 1

1.1 L'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE o Institut) és un organisme autònom de caràcter administratiu adscrit al Departament de Política Territorial i Obres Públiques, que té per finalitat el desenvolupament integral de les comarques de l'Ebre. 1.2 L'IDECE es regeix per la Llei 12/1993, de 4 de novembre, de creació de l'Institut, pel present Reglament i per la legislació general sobre entitats autònomes de caràcter administratiu que li sigui aplicable. 1.3 L'Institut com a entitat de dret públic gaudeix de personalitat jurídica i patrimoni propi i actua amb autonomia financera.

Article 2

2.1 D'acord amb la Llei 12/1993, de 4 de novembre, corresponen a l'IDECE les funcions següents per al compliment dels seus objectius:

  1. Elaborar, avaluar i executar o impulsar plans de promoció i desenvolupament de caràcter sectorial de les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, que integrin i potenciïn els esforços que es fan en aquesta zona i alhora afavoreixin la coordinació de totes les administracions actuants.

  2. Assessorar i realitzar estudis i treballs tècnics encaminats a obtenir un coneixement millor de la realitat i les perspectives de les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre.

  3. Fomentar la projecció de les comarques esmentades.

  4. Proposar actuacions al Govern de la Generalitat per al desenvolupament dels diferents sectors d'activitats de la zona.

  5. Adoptar mesures d'impuls i fer el seguiment de les accions que s'acordin, i informar-ne, a aquests efectes, el Govern de la Generalitat.

  6. Potenciar i impulsar les accions de defensa dels ecosistemes naturals de la zona.

  7. Qualsevol altra que l'ajudi a assolir el seu objectiu. 2.2 Per a l'exercici de les funcions que té encomanades, l'Institut gaudirà de totes les facultats que la legislació vigent atribueix a les entitats de la seva naturalesa. En concret, podrà adquirir, posseir, reivindicar i permutar, gravar o alienar tota classe de béns, concertar crèdits, establir contractes, proposar la constitució de societats i consorcis, executar, contractar i explotar obres i serveis, atorgar ajuts, obligar-se, interposar recursos i exercir les accions determinades per les lleis.

Capítol 2 Organització

Secció 1 Òrgans rectors

Article 3

L'Institut es regeix pels òrgans següents:

  1. El Consell Rector.

  2. El president.

  3. El director.

Secció 2 Consell Rector

Article 4

4.1 El Consell Rector és l'òrgan superior de govern de l'Institut, i serà format pel president, els vocals i el director, que actua com a secretari. 4.2 En serà president el conseller del Departament al qual estigui adscrit l'Institut. 4.3 Els vocals del Consell seran els següents:

  1. Sis representants de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR