ORDRE GAP/523/2010, de 4 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels Premis de Civisme del Departament de Governació i Administracions Públiques i s'obre la convocatòria per a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GAP/523/2010, de 4 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels Premis de Civisme del Departament de Governació i Administracions Públiques i s'obre la convocatòria per a l'any 2010.

La primera convocatòria dels Premis de Civisme es va fer pública, de manera unificada, per l'Ordre de 6 de setembre de 1995.

Cadascun d'aquests Premis de Civisme estimula i premia accions i treballs, fets des d'àmbits professionals i franges d'edat ben diferents, que tractin els valors cívics o que en proposin reflexions i actuacions. El conjunt de tots tres, amb la diversitat de modalitats que ofereix, pretén arribar a un espectre social al més ampli possible.

Els Premis de Civisme tenen l'objectiu comú de promoure el civisme i pretenen potenciar totes aquells comportament fonamentats en la tolerància, l'educació, la cultura, la urbanitat, el progrés, l'amabilitat, la ciutadania, el patriotisme i tots aquells valors que estimulen i afavoreixen una bona convivència entre les persones i el respecte per a la llibertat individual i col·lectiva.

Per tant, en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i d'acord amb la normativa vigent,

Ordeno:

Article 1

Convocar els Premis de Civisme per a l'any 2010, que engloba els premis següents:

Premis Civisme a l'actuació Cívica Juvenil

XXV Premis Jaume Ciurana

Premi Civisme per a obres i treballs sobre civisme en llengua catalana.

XXIX Premi Serra i Moret

Premis Civisme als Mitjans de Comunicació.

(XVI edició)

Article 2

Aprovar les bases per participar en les convocatòries dels premis esmentats a l'article anterior, les quals es publiquen, respectivament, als annexos 1, 2 i 3 d'aquesta Ordre. Així mateix, a l'annex 4, es publica una relació de registres en els quals es poden presentar els treballs que opten a algun d'aquests premis.

Article 3

El lliurament de l'import dels premis resta condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2011, i anirà a càrrec de la partida pressupostària D/483.0001.00/3230 de la Direcció General d'Acció Cívica, amb un import màxim de 37.000 €.

Article 4

Les sol·licituds s'han de presentar, en el lloc i la forma indicats a les bases reguladores, a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i fins al 28 de febrer de 2011, aquest inclòs.

Article 5

L'òrgan competent per resoldre aquesta convocatòria serà el secretari d'Acció Ciutadana.

Article 6

Les memòries, els treballs i les candidatures, no premiats es podran recollir, o sol·licitar-ne l'enviament quan es tracti de localitats allunyades de Barcelona, fins al 15 de juliol de 2011.

Article 7

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Article 8

Es deroga l'Ordre GAP/525/2009, de 27 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels Premis de Civisme del Departament de Governació i Administracions Públiques, i s'obre la convocatòria per a l'any 2009 (DOGC núm. 5521, de 7.12.2009).

Disposició final

Contra l'acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, i les bases reguladores, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la data de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Amb caràcter previ, contra l'acte de convocatòria, les persones interessades podran interposar recurs de reposició davant el conseller de Governació i Administracions Públiques, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 4 de novembre de 2010

Jordi Ausàs i Coll

Conseller de Governació i Administracions Públiques

Annex 1

Premis Civisme a l'actuació cívica juvenil

XXV Premis Jaume Ciurana

Aquests Premis van ser instituïts per l'Associació Mossèn Batlle en record i homenatge a en Jaume Ciurana i Galceran, antic escolta i soci de l'entitat.

Els Premis Civisme a l'actuació cívica juvenil volen fomentar en el jovent el gust per les responsabilitats, la capacitat associativa, l'esperit de servei i el compromís vers la societat, i l'amor i el respecte per la natura.

La Secretaria d'Acció Ciutadana mitjançant la Direcció Genera d'Acció Cívica, conjuntament amb el Grup d'Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans, convoquen aquesta vint-i-cinquena edició dels Premis.

Bases

Primera

Poden optar als Premis Civisme a l'actuació cívica juvenil els grups, pertanyents o no a entitats de qualsevol mena, formats com a mínim per sis joves de més de dotze anys que hagin realitzat alguna acció cívica meritòria, de manera voluntària i gratuïta, en algun indret de l'àmbit lingüístic català, durant el transcurs de l'any corresponent a la convocatòria i en una de les dues modalitats següents:

  1. En favor de les persones.

  2. En la millora de l'entorn natural.

    Segona

    Un cop portada a terme l'acció cívica, caldrà presentar una memòria de la tasca feta, com més il·lustrada millor (per exemple, amb fotografies, vídeo, dibuixos o mapes) i acompanyada d'una autoavaluació feta per tot el grup. La memòria s'haurà de presentar en paper i una còpia en format digital.

    Els treballs premiats podran ser publicats a pàgines web que depenguin de la Secretaria d'Acció Ciutadana.

    Tercera

    El termini de presentació de memòries finalitzarà en la data que determini la convocatòria.

    Quarta

    El jurat qualificador estarà presidit per la directora general d'Acció Cívica i per representants de la família Ciurana, del Grup d'Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans, la persona titular de la Secretaria de Joventut, o la persona en qui delegui.

    Cinquena

    Es concediran tres premis per a cada modalitat amb l'import següent:

  3. Premis Civisme a l'actuació cívica juvenil en favor de les persones:

    Primer premi: 2.000 €.

    Segon premi: 1.300 €.

    Tercer premi: 700 €.

  4. Premis Civisme a l'actuació cívica juvenil en favor de l'entorn natural:

    Primer premi: 2.000 €.

    Segon premi: 1.300 €.

    Tercer premi: 700 €.

    En cap cas es lliuraran els premis en efectiu a un grup de menors no vinculat a cap entitat.

    Sisena

    Com a criteri principal de valoració es tindrà en compte l'impacte social de l'actuació realitzada.

    El jurat podrà declarar desert el premi d'una o de les dues modalitats. El jurat podrà també fer mencions honorífiques als treballs que no hagin estat premiats, però que per la seva qualitat puguin ser objecte d'un reconeixement públic.

    El veredicte del jurat serà públic i el lliurament de premis tindrà lloc a l'acte de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR