DECRET 88/2010, de 29 de juny, pel qual s'aprova el Programa de gestió de residus industrials de Catalunya (PROGRIC) i es modifica el Decret 93/1999, de 6 d'abril, sobre procediments de gestió de residus.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyDecret

DECRET

88/2010, de 29 de juny, pel qual s'aprova el Programa de gestió de residus industrials de Catalunya (PROGRIC) i es modifica el Decret 93/1999, de 6 d'abril, sobre procediments de gestió de residus.

Exposició de motius

La Generalitat de Catalunya exerceix la competència compartida en matèria de medi ambient d'acord amb els articles 111 i 144 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

Amb la planificació de la gestió dels residus es contribueix a un efectiu acompliment de la jerarquia en la gestió, avançant cap a la societat del reciclatge en la qual es proposa evitar la producció de residus i fomentar la seva utilització com a recurs.

L'article 6 del Text refós de la Llei reguladora dels residus, aprovat pel Decret legislatiu 1/2009, de 21 de juliol, disposa que el Govern ha d'elaborar un programa general de coordinació del conjunt d'accions necessàries adreçades a promoure la prevenció i la minimització dels residus i de la seva perillositat, la reutilització dels residus, la recollida selectiva de residus, el reciclatge i altres formes de valorització dels residus, la valorització energètica dels residus, la disposició del rebuig i la regeneració dels sòls i dels espais degradats i a impedir la contaminació del sòl.

En el marc general establert per aquest programa, la Generalitat de Catalunya elabora programes específics per a les diferents fraccions de residus. En aquest marc s'aprova el Programa de gestió de residus industrials de Catalunya (PROGRIC), amb la finalitat d'aconseguir una producció i gestió sostenibles pel que fa als residus industrials i coadjuvar en la política de protecció del medi ambient i la salut de les persones.

El Programa de gestió de residus industrials de Catalunya (PROGRIC) constitueix la tercera etapa en la tasca de planificació en l'àmbit dels residus industrials a Catalunya, que va ser iniciada l'any 1994 amb el Programa de gestió de residus especials de Catalunya i va continuar amb el Programa de gestió de residus industrials de Catalunya (PROGRIC) corresponent al període 2001-2006.

Així, el nou Programa de gestió de residus industrials de Catalunya (PROGRIC) potencia aquells aspectes del model de gestió que s'ha demostrat que són eficaços i operatius per als diferents agents implicats en la gestió dels residus industrials a Catalunya i dóna resposta a les necessitats detectades en els darrers anys.

En concret, el Programa de gestió de residus industrials de Catalunya (PROGRIC) posa especial èmfasi en els àmbits de minimització i valorització, en la territorialització de la gestió i en aquells fluxos de residus més problemàtics actualment. El Programa té un contingut ample i estableix com a eixos d'actuació la minimització, la valorització, la disposició del rebuig i la protecció del sòl.

Preveu també els instruments transversals necessaris per a la seva implementació, instruments com la comunicació, la sensibilització, la participació i la formació, la tecnologia i la recerca, i la inversió i el finançament.

En la seva tramitació s'ha realitzat la avaluació ambiental preceptiva en els termes establerts en la normativa vigent. D'aquesta manera, s'ha elaborat l'informe de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR