RESOLUCIÓ TES/725/2014, de 12 de març, sobre la no-subjecció a avaluació ambiental de la Modificació puntual del Pla general d'ordenació urbana en relació amb l'avenç del Pla parcial urbanístic de l'Horta de la Valira al terme municipal de la Seu d'Urgell (exp. U14/012-OTAALL20140012).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

Fets

En data 17 de gener de 2014 va tenir entrada als Serveis Territorials a Lleida del Departament de Territori i Sostenibilitat la sol·licitud d’informes sobre la Modificació puntual del Pla general d’ordenació urbana en relació amb l’avenç del Pla parcial urbanístic de l’Horta de la Valira, presentada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

L’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Lleida va emetre informe el 26 de febrer de 2014, en el qual es proposa no sotmetre a avaluació ambiental la Modificació del Pla esmentada per la manca d’efectes significatius en el medi ambient atesos el seu abast i les seves característiques.

La proposta de Modificació preveu el canvi en la delimitació d’un sector de sòl urbanitzable de caràcter residencial que afecta 6.248,43 m 2 de sòl no urbanitzable. En la mesura que comporta el canvi de classificació de terrenys de sòl no urbanitzable segons el planejament general, cal valorar-ne la incidència en el medi ambient.

D’acord amb la documentació aportada, el motiu de la inclusió dels terrenys esmentats en el sector és la detecció de diverses disfuncions en els límits del subsector 1 que s’han de compensar en el subsector 2 i comporten el canvi en la superfície total del sector.

La proposta afecta una superfície de sòl poc significativa malgrat el seu valor ambiental, i l’ordenació proposada no resulta, en principi, incompatible amb la conservació de les característiques ambientals de l’àmbit ni tampoc amb les normes d’ordenació territorial del Pla territorial parcial de l’Alt Pirineu i Aran, si bé cal garantir el manteniment de la vegetació existent i de les característiques naturals de l’espai que s’integra dins del sistema d’espais lliures. Així mateix, cal que les actuacions de revegetació i plantació d’espècies vegetals en l’àmbit es realitzin preferentment amb les varietats locals de les espècies autòctones pròpies de la vegetació de ribera del riu Valira i, en tot cas, s’eviti l’ús d’espècies al·lòctones invasores.

Fonaments de dret

L’article 7 de la Llei 6/2009, de 28 d’abril, d’avaluació ambiental de plans i programes, estableix que són objecte d’avaluació ambiental les modificacions de planejament urbanístic general que alterin la classificació o qualificació del sòl no urbanitzable si les noves qualificacions comporten l’admissió de nous usos o de més intensitat d’ús respecte de l’ordenació que es modifica, tot i que se’n pot declarar la no-subjecció si, per les característiques i la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR