RESOLUCIÓ ENS/520/2018, de 16 de març, per la qual es convoca concurs per a la selecció de centres públics que imparteixen ensenyaments professionals o de règim especial per ser inclosos, a partir del curs 2018-2019, en el Projecte de qualitat i millora contínua.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyResolució

El propòsit de la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'educació (LE), és facilitar el marc institucional estable i adequat per a la millora sistemàtica de la qualitat del sistema educatiu català.

L'article 93 LE, determina que les administracions han de garantir que els centres públics dels quals són titulars siguin referent de qualitat educativa i d'assoliment dels objectius d'excel·lència i d'equitat que aquesta llei determina.

El decret 284/2011, d'1 de març, d'ordenació general de la formació professional inicial, reconeix entre els principals reptes de la formació professional l'equitat, la qualitat i l'excel·lència dels seus ensenyaments, la conveniència d'incrementar la proporció d'alumnat que els cursa, l'assoliment d'una major implicació de les empreses, i la construcció del sistema integrat de qualificacions i formació professional.

Aquesta normativa incorpora l'experiència assolida en l'àmbit de la formació professional inicial, entre d'altres amb l'Ordre EDU/432/2006, de 30 d'agost, per la qual es crea el Projecte de qualitat i millora contínua i se n'aproven les bases reguladores, que té per objectiu aconseguir l'excel·lència en els resultats educatius a través de la millora contínua dels processos, la confiança i la satisfacció de l'alumnat, les famílies, les empreses i els diferents agents implicats, envers el servei educatiu proporcionat, per tal d'ajudar als centres educatius a dissenyar, implementar, avaluar i millorar contínuament els seus sistemes de gestió. Les metodologies utilitzades es fonamenten en els principis de la gestió de la qualitat i d'acord amb models basats en normes internacionals.

Actualment cent seixanta-cinc centres públics, d'arreu de Catalunya, participen en aquest Projecte; agrupats en xarxes de treball on desenvolupen eines de gestió a través de metodologies d'aprenentatge entre iguals i treball cooperatiu. Del total de centres participants, cent vint-i-cinc tenen implantat i acreditat un sistema de gestió basat en la norma de sistemes de gestió de la qualitat ISO 9001, i vint-i-dos centres han acreditat, a més, els seus sistemes de gestió d'acord amb el model d'excel·lència e2cat, establert pel Departament d'Ensenyament. La resta de centres es troben en diferents fases del procés.

Mitjançant aquests sistemes de gestió, el Projecte de qualitat i millora contínua ajuda als centres participants a orientar les seves actuacions per tal de donar resposta a les necessitats educatives de l'alumnat, les famílies, les empreses i l'entorn social, d'acord amb els requeriments establerts; potenciar estratègies de desenvolupament i implicació de les persones que hi treballen; gestionar, de manera sistemàtica i transparent, els processos que s'hi desenvolupen; fomentar la cultura de la millora contínua, la innovació i l'intercanvi de bones pràctiques amb altres centres; promoure el compromís col·lectiu i la coherència d'objectius en la definició i el desenvolupament dels valors, les polítiques i les estratègies de centre; impulsar la definició i la gestió de nous àmbits d'autonomia que contribueixin a la millora global del centre per tal d'assolir l'excel·lència en els resultats.

D'acord amb tot l'esmentat, es considera oportú obrir la possibilitat d'ampliar la participació en el Projecte de qualitat i millora contínua, amb la incorporació de nous centres educatius públics.

Per tot el que s'ha exposat,

Resolc:

-1 Convocar concurs públic per a la selecció de centres públics de formació professional, que imparteixin dos o més cicles formatius, i per a la selecció de fins a tres centres públics d'ensenyaments de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR