RESOLUCIÓ ENS/791/2018, de 13 d'abril, del procediment de preinscripció i matrícula a l'Institut Obert de Catalunya per al curs 2018-2019.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyResolució

L'Institut Obert de Catalunya ofereix, en la modalitat a distància, els ensenyaments d'educació secundària obligatòria, batxillerat, cicles formatius de formació professional de grau mitjà i superior, idiomes i la formació per a la prova d'accés, per la qual cosa cal establir el procediment d'admissió dels alumnes a l'Institut Obert de Catalunya (IOC) per al curs 2018-2019.

Mitjançant l'Ordre EDU/249/2006, de 16 de maig, es va aprovar la tramitació telemàtica del procediment de preinscripció en la modalitat de formació professional a distància aplicable a l'Institut Català d'Ensenyament Secundari a Distància (DOGC núm. 4640, de 24.5.2006).

D'altra banda, la Resolució ENS/1831/2013, de 26 d'agost, modificada per la Resolució ENS/1850/2014, de 30 de juliol, regula el procediment de preinscripció i matrícula per a la formació equivalent a la formació pedagògica i didàctica exigida a persones que no poden realitzar els estudis de màster i que disposen d'una titulació declarada equivalent a efectes de docència.

Per tot el que s'ha exposat,

Resolc:

-1 Àmbit d'aplicació

1.1 Aquesta Resolució s'aplica a l'admissió d'alumnes a l'Institut Obert de Catalunya (IOC) en els ensenyaments que imparteix.

1.2 Als annexos que es detallen a continuació, s'estableix el calendari per al curs 2018-2019 i es regulen els aspectes específics dels ensenyaments següents:

Annex 1: Educació secundària obligatòria (ESO).

Annex 2: Batxillerat.

Annex 3: Cicles formatius de formació professional de grau mitjà i de grau superior.

Annex 4: Curs de preparació per a la incorporació als cicles de grau superior i curs de preparació per a les proves d'accés a cicles formatius de grau superior.

Annex 5: Ensenyaments d'idiomes.

Annex 6: Ensenyaments d'informàtica (Competic 3)

-2 Oferta d'ensenyaments i places

2.1 Amb com a mínim una setmana d'antelació a l'inici del període de presentació de sol·licituds de preinscripció, l'IOC ha de fer pública l'oferta inicial de places dels ensenyaments i cursos, com a mínim al seu web.

Pel que fa a l'oferta dels cicles formatius de formació professional a distància, el centre ha de detallar els crèdits, mòduls o unitats formatives que s'ofereixen i els títols als quals corresponen, així com les places que s'ofereixen.

2.2 La Direcció General competent pot modificar l'oferta de places a la vista de les dades de preinscripció i d'acord amb els recursos disponibles. L'oferta final, que inclou les modificacions, es fa pública pels mateixos mitjans que l'oferta inicial. L'assignació de places es fa d'acord amb aquesta oferta final.

-3 Informació

L'IOC ha de publicar mitjançant tots els sistemes d'informació pública al seu abast (inclosos el tauler d'anuncis i el seu web https://ioc.xtec.cat), les informacions següents:

  1. les actuacions relatives al procediment d'admissió aplicable a cadascuna de les ofertes formatives;

  2. els terminis de preinscripció i matrícula de l'alumnat antic;

  3. l'import de les taxes o preus públics, en el cas dels ensenyaments que hi estiguin subjectes, així com la informació sobre les bonificacions i exempcions.

    -4 Procés de preinscripció i matrícula

    4.1 Per a accedir a un ensenyament o curs impartit a l'IOC cal formalitzar una sol·licitud de preinscripció, la qual es presenta al registre telemàtic mitjançant l'aplicació disponible al web de l'IOC, les 24 hores del dia, durant els terminis previstos per a cada ensenyament a l'annex corresponent.

    Per a cada ensenyament, nivell o curs, s'assigna a les sol·licituds un número de sol·licitud correlatiu, vàlid per al sorteig d'assignació de places o de desempat, quan escaigui.

    Abans de l'hora de tancament de la secretaria del darrer dia del termini de presentació de sol·licituds, cal aportar la documentació a un dels centres col·laboradors que es detallen als annexos:

  4. documentació d'identificació personal (DNI, NIE, passaport);

  5. documentació acreditativa del requisit acadèmic d'accés previst a la normativa corresponent;

  6. si escau, documentació justificativa vigent del dret a la bonificació o l'exempció de pagament al·legada;

  7. si escau, sol·licitud d'autorització de matrícula per a l'alumnat menor de 18 anys;

  8. si escau, documentació acreditativa de l'accés a places reservades;

  9. altra documentació per a situacions específiques, segons consti per a cada ensenyament en la informació publicada per l'IOC.

    La documentació es pot presentar també a la seu de l'IOC, av. del Paral·lel, 71-73, 08004, Barcelona, de dilluns a divendres, en horari de secretaria.

    La manca d'aportació de tota la documentació requerida comporta l'exclusió del procés per desistiment de la sol·licitud presentada.

    4.2 En el cas que el nombre de sol·licituds sigui igual o inferior al de places disponibles, la preinscripció comporta la matrícula, sempre que s'hagi aportat la documentació preceptiva dins el termini previst i aquesta hagi estat validada.

    4.3 Els alumnes poden consultar els resultats del procés i fer el seguiment de la seva sol·licitud des de l'aplicació disponible al web de l'IOC.

    -5 Criteris d'admissió

    5.1 En el cas que el nombre de sol·licituds sigui superior al nombre de places, s'apliquen els criteris de priorització següents:

  10. per als ensenyaments d'educació secundària obligatòria, curs de preparació per a les proves d'accés, ensenyaments d'idiomes i cursos Competic 3, les sol·licituds s'ordenen en funció del sorteig previst a l'apartat 6 d'aquesta Resolució.

  11. per al batxillerat, les sol·licituds s'ordenen per ordre decreixent de la qualificació obtinguda en el requisits acadèmic d'accés al·legat.

  12. per als cicles formatius de grau mitjà de formació professional, les places s'assignen en funció de la via d'accés, amb els criteris següents:

    Primer. Un 60% de les places es reserven als que acreditin el graduat en educació secundària obligatòria

    Segon. Un 20% de les places es reserven als que acreditin la superació d'un Programa de qualificació professional inicial, o d'un cicle de formació professional bàsica.

    Tercer. Un 20% de les places es reserven als que acreditin la superació de la prova d'accés, el curs específic d'accés o d'altres titulacions que permetin l'accés.

    Dins de cada via, les sol·licituds s'ordenen per ordre decreixent segons la qualificació mitjana del requisit acadèmic al·legat. Si per alguna de les vies d'accés no s'ocupen totes les places reservades...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR