RESOLUCIÓ EXI/2117/2018, de 18 de setembre, per la qual es dona publicitat a l'encàrrec de gestió de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, a l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) per a la gestió de la convocatòria d'ajuts a projectes de recerca en l'àmbit de la qualitat democràtica per a l'any 2018.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència
Rango de LeyResolució

En data 6 de setembre de 2018 es va signar l'encàrrec de gestió de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, a l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) per a la gestió de la convocatòria d'ajuts a projectes de recerca en l'àmbit de la qualitat democràtica per a l'any 2018.

D'acord amb la previsió de publicitat de l'article 11.3.a de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i la que preveu l'article 10.3 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Resolc:

Donar publicitat a l'encàrrec de gestió de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, a l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) per a la gestió de la convocatòria d'ajuts a projectes de recerca en l'àmbit de la qualitat democràtica per a l'any 2018, i que es transcriu a l'annex d'aquesta resolució.

Barcelona, 18 de setembre de 2018

Mercè Salvat Guinjoan

Secretària general

Annex

Encàrrec de gestió de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, a l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) per a la gestió de la convocatòria de subvencions a projectes de recerca en l'àmbit de la qualitat democràtica per a l'any 2018.

Signat digitalment a Barcelona (vegeu la data de la darrera de les signatures electròniques efectuada)

REUNITS

D'una part, la senyora Mercè Salvat Guinjoan, secretària general del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, en virtut de la Resolució EXI/1350/2017, d'1 de juny, de delegació de competències de la persona titular del Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència en diversos òrgans del Departament (publicada en el DOGC núm. 7390, de 14.6.2017).

I, de I'altra, el Sr. Jordi Mas i Castellà, director executiu de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (d'ara endavant, AGAUR), amb domicili al passeig de Lluís Companys, 23, 08010, Barcelona, i NIF Q0801117C, en virtut del que preveu l'article 16 del Decret 168/2002, d'11 de juny, pel qual s'aproven els Estatuts de l'AGAUR, i d'acord amb els poders que han estat elevats a públic davant la notària Sra. Maria del Camino Quiroga Martínez en data 10 d'octubre de 2017 i amb número de protocol 3361.

Ambdues parts, actuant en I'exercici dels càrrecs respectius i en la representació que exerceixen,

MANIFESTEN

Primer. El Decret 111/2018, de 19 de juny, de reestructuració del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, estableix que la Sub-direcció General de Qualitat Democràtica manté les funcions previstes al Decret 45/2016, de 19 de gener, entre d'altres, la de promoure la formació, innovació i recerca en matèria de qualitat democràtica.

Segon. L'AGAUR va ser creada per la Llei 7/2001, de 31 de maig, amb I'objectiu d'executar els programes de beques, de préstecs, de subvencions i d'altres activitats de foment de I'estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica a Catalunya.

Tercer. Els Estatuts de I'AGAUR, aprovats pel Decret 168/2002, d'11 de juny, preveuen en l'article 5.1.b) la formalització d'acords, pactes, convenis i contractes amb entitats públiques o privades i amb altres departaments de la Generalitat de Catalunya per a la concessió de subvencions, així com el seu seguiment. Així mateix, correspon a l'AGAUR el foment de les relacions amb altres institucions amb funcions de gestió d'ajuts universitaris i de recerca, i l'assessorament als òrgans de l'Administració de la Generalitat en les matèries relacionades amb la gestió d'ajuts i subvencions.

Quart. L'article 10 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i del procediment de les administracions públiques de Catalunya, i l'article 11 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, preveuen que la realització d'activitats de caràcter material, tècnic o de serveis de la competència dels òrgans administratius, els organismes o les entitats públiques pot ésser encarregada a altres òrgans, organismes o entitats públiques de la mateixa administració o d'una altra de diferent, per raons d'eficàcia.

Per tot això, les parts es reconeixen mútuament competència i capacitat legal suficient per a subscriure aquest encàrrec de gestió amb subjecció a les següents

CLÀUSULES

Primera. Objecte

1.1 El Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència encarrega a l'AGAUR la gestió de la convocatòria de subvencions a projectes de recerca en l'àmbit de la qualitat democràtica per a l'any 2018.

1.2 L'objecte dels ajuts, les persones destinatàries, les activitats i els conceptes subvencionables, la quantia de les subvencions, el procediment d'avaluació i de selecció, el procediment d'atorgament i de pagament, el termini i la forma de justificació, els mecanismes de seguiment dels projectes i les obligacions de les persones beneficiàries s'estableixen en les bases reguladores contingudes a l'Ordre EXI/234/2016, de 30 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajuts a projectes de recerca en l'àmbit de la qualitat democràtica (DOGC núm. 7203, de 12.9.2016) i en la convocatòria que es publicarà en el DOGC. Qualsevol modificació de les bases i la convocatòria que afecti a la gestió que ha de dur a terme l'AGAUR requerirà l'acord previ de l'Agència.

1.3 Les parts acorden que establiran un calendari d'actuacions de la convocatòria abans del seu inici.

Segona. Contingut de l'encàrrec

2.1 L'AGAUR assumeix els compromisos següents:

· La recepció de les sol·licituds dels ajuts i la tramesa de notificacions a les persones sol·licitants sobre les incidències que puguin sorgir. L'AGAUR redacta el model de notificació, d'acord amb les instruccions del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

· L'anàlisi de la documentació presentada per les persones sol·licitants, en relació amb els requisits de participació en la convocatòria, inclòs I'atorgament a les persones sol·licitants d'un termini d'esmena de sol·licituds, i la proposta de no admissió o de desistiment de les sol·licituds a l'òrgan competent del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, de conformitat amb el que estableixen les bases reguladores i la normativa vigent en matèria de subvencions i ajuts.

· L'avaluació tècnica de les propostes, d'acord amb el seu Reglament d'avaluació, que es pot consultar en el seu web ( http://agaur.gencat.cat/ca/avaluacio/reglament_sistema_avaluacio/ ).

· La tramesa de l'avaluació tècnica a la comissió de selecció prevista, així com de tota la documentació que aquesta necessiti per a fer la valoració.

· L'actuació com a secretari/ària de la comissió de selecció, amb veu i sense vot, del director executiu de l'AGAUR o persona en qui delegui.

· La notificació a les persones interessades de la resolució de la convocatòria, en la forma que s'estableixi en les bases reguladores, i qualsevol acte necessari per a gestionar la convocatòria.

· El lliurament de les subvencions a les persones interessades, d'acord amb el que es disposa en la convocatòria i en les bases reguladores, i justificació del lliurament de les subvencions davant el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

· El seguiment de la convocatòria i el compromís d'atendre les demandes d'informació del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència en relació amb el desenvolupament d'aquestes, mitjançant els mecanismes de coordinació que s'estableixin.

· El control de la documentació justificativa de les activitats subvencionades i la informació al Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència sobre les possibles causes de revocació.

· El lliurament al Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència dels informes sobre l'estat d'execució dels projectes, prevists en les bases reguladores.

· El lliurament al Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de, com a mínim, un exemplar de cadascun dels projectes executats en el moment de la justificació, en format electrònic (format reutilitzable, per a publicar-lo en el web del Departament).

· La recollida i el processament de dades derivades de la realització de l'activitat subvencionada, d'acord amb el que estableixin les bases reguladores.

· En el termini de tres mesos, un cop finalitzada la gestió de la convocatòria, l'AGAUR facilitarà al Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència un certificat en el qual s'acreditarà el lliurament dels fons concedits als beneficiaris i en el qual s'inclourà la justificació adequada de les subvencions concedides. Així mateix, es farà arribar al Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència un informe de la gestió de la convocatòria, d'acord amb el model que s'annexa (annex 1).

· L'AGAUR se sotmet a les actuacions de comprovació i de control que, respecte de la gestió dels fons que ha de lliurar a les persones beneficiàries de les subvencions, pugui fer el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, la Intervenció General o qualsevol altre òrgan de control competent.

· L'AGAUR ha de posar a disposició del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, quan aquest ho requereixi, els seus llibres i registres comptables per tal de facilitar la comprovació de la justificació adequada de les subvencions. L'AGAUR ha de dur a terme una comptabilitat analítica per tal de facilitar, si escau, aquest control.

En el termini de tres mesos, un cop finalitzada la gestió de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR