RESOLUCIÓ GAH/2399/2017, de 6 d'octubre, per la qual es dona conformitat a l'adopció de l'escut heràldic del municipi d'Arenys de Munt.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge
Rango de LeyResolució

El dia 2 d'octubre de 2008, el Ple de l'Ajuntament d'Arenys de Munt va acordar iniciar l'expedient d'adopció de l'escut heràldic del seu municipi.

Aquest Ajuntament va assumir com a escut un que incorpora un mont de tres cims somat d'una alzina, arbre molt representatiu de la flora del Maresme.

En la sessió del 8 de juny de 2017, el Ple de l'Ajuntament d'Arenys de Munt va aprovar inicialment l'escut municipal amb el quòrum de la majoria absoluta del nombre legal de membres de la corporació i va acordar que aquesta aprovació esdevindria definitiva si durant el tràmit de la informació pública del projecte d'escut no es presentava cap al·legació.

La proposta es va sotmetre a informació pública per un termini de 30 dies, mitjançant l'exposició en el tauler d'anuncis de la corporació i la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , sense que es presentés cap al·legació dins aquest termini.

El 27 de juliol de 2017, l'Ajuntament d'Arenys de Munt va trametre al Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge una còpia de l'expedient administratiu, en què figura, entre altres documents, una memòria informe justificativa de la correcció del blasonament de l'escut que es proposa, els antecedents heràldics, sigil·logràfics, històrics, geogràfics o altres en els quals es fonamenta la proposta i la seva representació gràfica.

El 14 de setembre de 2017, la Direcció General d'Administració Local va emetre un informe favorable sobre la correcció de la tramitació del procediment i de la proposta formulada, d'acord amb els criteris fixats en el Decret 139/2007, de 26 de juny, pel qual es regulen la denominació, els símbols i el registre d'ens locals de Catalunya, i amb les normes heràldiques.

Finalment, el 21 de setembre de 2017, l'Institut d'Estudis Catalans va emetre un informe favorable sobre la proposta d'escut aprovada per l'Ajuntament.

Atès el que disposen els articles 36 i 38 del text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, i els articles 39 a 41 del Decret 139/2007, de 26 de juny, pel qual es regulen la denominació, els símbols i el registre d'ens locals de Catalunya, i d'acord amb els informes de la Direcció General d'Administració Local i de l'Institut d'Estudis Catalans,

Resolc:

—1 Donar conformitat a l'adopció de l'escut heràldic del municipi d'Arenys de Munt, que figura a l'annex, organitzat de la manera següent:

Escut caironat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR