RESOLUCIÓ GAH/968/2018, de 14 de maig, per la qual es dona conformitat a l'adopció de la bandera del municipi de Sant Pere Sallavinera.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge
Rango de LeyResolució

El dia 20 de desembre de 2016, el Ple de l'Ajuntament de Sant Pere Sallavinera va acordar iniciar l'expedient d'adopció de la bandera del municipi.

Aquest Ajuntament va assumir com a bandera una que, basant-se en l'escut heràldic municipal, incorpora els seus elements adaptats a la vexil·lologia.

La proposta es va sotmetre a informació pública per un termini de 30 dies, mitjançant l'exposició en el tauler d'anuncis de la corporació i la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , sense que es presentés cap al·legació dins aquest termini .

En la sessió de 25 de juliol de 2017, el Ple de l'Ajuntament de Sant Pere Sallavinera va aprovar la bandera municipal amb el quòrum de la majoria absoluta del nombre legal de membres de la corporació.

El 23 de febrer de 2018, l'Ajuntament de Sant Pere Sallavinera va trametre al Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge un certificat de l'acord d'aprovació definitiva, juntament amb la còpia de l'expedient administratiu, en què figura, entre altres documents, una memòria informe justificativa de la correcció de la descripció de la bandera amb les seves dimensions, les proporcions, els colors i les càrregues, com també la seva representació gràfica.

El 7 de març de 2018, la Direcció General d'Administració Local va emetre un informe favorable sobre la correcció de la tramitació del procediment i de la proposta formulada, d'acord amb els criteris fixats en el Decret 139/2007, de 26 de juny, pel qual es regulen la denominació, els símbols i el registre d'ens locals de Catalunya i amb les normes vexil·lològiques.

Finalment, el 20 d'abril de 2018, l'Institut d'Estudis Catalans va emetre un informe favorable sobre la proposta de bandera aprovada per l'Ajuntament, ja que és l'adaptació al drap de l'escut municipal. Es converteixen les claus en una banda i una barra i es manté la figura de la cérvola.

Atès el que disposen els articles 37 i 38 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, i els articles 39 a 41 del Decret 139/2007, de 26 de juny, pel qual es regulen la denominació, els símbols i el registre d'ens locals de Catalunya, d'acord amb els informes de la Direcció General d'Administració Local i de l'Institut d'Estudis Catalans i de conformitat amb la Resolució de 15 de desembre de 2017 d'avocació del coneixement dels assumptes la resolució dels quals correspon a la Direcció General...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR