RESOLUCIÓ GAH/970/2018, de 16 de maig, per la qual s'obre la convocatòria per a la concessió, en règim de concurrència competitiva, de les subvencions per al pagament del lloguer per a l'any 2018 (ref. BDNS 399216).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge
Rango de LeyResolució

El Decret 2/2016, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a l'article 2, regula l'organització de l'Administració de la Generalitat en els departaments corresponents, entre els quals s'inclou el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge.

El Decret 262/2016, de 7 de juny, de 19 de gener, de reestructuració del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, a l'article 1.2.b), disposa que l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, mitjançant la Secretaria d'Habitatge i Millora Urbana, resta adscrita a aquest Departament.

El Reial decret 106/2018, de 9 de març, pel qual es regula el Pla estatal d'habitatge 2018-2021, defineix al capítol III el Programa d'ajuts al lloguer d'habitatges, atribueix als òrgans competents de les comunitats autònomes la tramitació i la resolució dels procediments de concessió i el pagament dels ajuts del Pla, així com la gestió del pagament de les subvencions, un cop reconegudes, i determina les actuacions subvencionables, les condicions particulars, els requisits de les persones beneficiàries i el tipus i la quantia d'ajuts que es poden concedir.

L'article 1 del Reial decret 106/2018, de 9 de març, estableix que els ajuts que preveu consisteixen, entre d'altres, en subvencions per facilitar l'accés a l'habitatge en règim de lloguer a sectors de població amb dificultats econòmiques, i que la concessió d'aquests ajuts es regeix pel que estableixen el Reial decret, les disposicions que es puguin dictar per desplegar-lo, la normativa general de subvencions i la normativa autonòmica que sigui aplicable.

L'article 5.2.h) de la Llei 13/2009, de 22 de juliol, de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, estableix que correspon al president o presidenta de l'Agència aprovar les bases reguladores, les convocatòries i la concessió de subvencions o prestacions previstes en els plans per al dret a l'habitatge, i també les que tenen per finalitat el finançament de projectes i actuacions en barris d'habitatges públics que administra o gestiona l'Agència, sens perjudici que es pugui delegar la funció de concedir les subvencions o prestacions en altres òrgans de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

Atès que, per mitjà de la Resolució GAH/921/2018, de 10 de maig (DOGC núm. 7618, de 14.5.2018), s'han aprovat les bases reguladores de les subvencions per al pagament del lloguer, en règim de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR