RESOLUCIÓ TES/1234/2018, de 17 de maig, per la qual es fa públic l'Acord d'informe d'impacte ambiental del Projecte de modernització del reg de la demarcació de la Junta de Sequiatge del Canal de Pinyana (sectors A i B), al terme municipal de Lleida (exp. OTAALL20160124).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

Vist que la Ponència Ambiental, en la sessió del dia 24 de gener de 2017, va adoptar l'Acord d'informe d'impacte ambiental del Projecte de modernització del reg de la demarcació de la Junta de Sequiatge del Canal de Pinyana (sectors A i B), al terme municipal de Lleida, promogut per la Junta de Sequiatge del Canal de Pinyana i tramitat pel Departament de Territori i Sostenibilitat,

Resolc:

Donar publicitat a l'esmentat Acord d'informe d'impacte ambiental del Projecte de modernització del reg de la demarcació de la Junta de Sequiatge del Canal de Pinyana (sectors A i B), al terme municipal de Lleida.

Barcelona, 17 de maig de 2018

Ferran Miralles i Sabadell

Director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural

ACORD

de 24 de gener de 2017, d'informe d'impacte ambiental del Projecte de modernització del reg de la demarcació de la Junta de Sequiatge del Canal de Pinyana (sectors A i B), al terme municipal de Lleida, promogut per la Junta de Sequiatge del Canal de Pinyana i tramitat pel Departament de Territori i Sostenibilitat (exp. OTAALL20160124).

—1 Antecedents

El 23 d'agost de 2016, va tenir entrada al Registre dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Lleida la sol·licitud d'informe de modernització del reg de la demarcació de la Junta de Sequiatge del Canal de Pinyana (sectors A i B), al terme municipal de Lleida.

Aquesta sol·licitud s'acompanya del document ambiental, de juliol de 2016, redactat per l'enginyer José M. Pascual Voltes.

—2 Marc normatiu

El present Projecte està inclòs en el grup 1, apartat c.1) de l'annex II de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i, per tant, s'ha de sotmetre al tràmit d'avaluació ambiental simplificada.

—3 Descripció del Projecte i del document ambiental

El Projecte preveu la instal·lació d'un sistema de distribució d'aigua segons demanda per regar a pressió, amb boques de reg col·locades a les parcel·les de dos sectors de reg adscrits a la Comunitat General de Regants de l'Horta de Lleida (Junta de Sequiatge). Cada parcel·la podrà instal·lar reg per aspersió, ja sigui amb cobertura total soterrat, o pivot, o bé mitjançant reg per degoteig.

La superfície total afectada és de 1.840,23 ha, al terme municipal de Lleida, distribuïda en dos sectors:

- Sector A, amb un total de 1.058,07 ha a les partides de Butsenit, Rufea i Comajaquera.

- Sector B, amb un total de 782,16 ha a les partides Sant Just, Comajaquera i la Caparrella.

Es preveu captar l'aigua a la bassa de reg de Vallcalent, que s'alimenta de la séquia del Cap del Canal de Pinyana.

D'acord amb la concessió atorgada, es preveu obtenir un cabal fictici continu de 0,63 l/s/ha i una dotació considerada segons marc d'emissors (4 × 1): 2,78 l/s/ha, rendiment de la xarxa 1,00, i una garantia de subministrament del 90%.

El sistema de reg proposat serà a demanda entre hidrants i a demanda estricta dins de cada hidrant per tal de permetre una optimització adequada de la xarxa.

Les canonades es projecten de formigó amb camisa de xapa (HPCC) per a diàmetres iguals o superiors a 800 mm, i de polietilè d'alta densitat (PEAD) per les de diàmetres compresos entre 630 i 63 mm. Les longituds de canonada seran les següents:

- Tram comú per als sectors A i B: 1.488 m

- Sector A: 45.355 m

- Sector B: 40.070 m

Les rases per ubicar les canonades s'executaran en tots els trams mitjançant excavació convencional. Els resguards requerits són de 0,30 m, mentre que quan s'instal·la més d'una canonada per rasa cal garantir una distància mínima entre elles de 0,50 m.

Tret de casos particulars, es reconstruiran tots els talussos eliminats per la instal·lació de les canonades per tal de mantenir operatiu el sistema de reg per gravetat fins que es faci la nova instal·lació en parcel·la.

En els punts de creuament de camins, les canonades es disposaran dins de tubs de formigó armat de diàmetre variable segons el diàmetre nominal de la canonada.

Es disposaran vàlvules de seccionament en diferents punts de la conducció per tal d'independitzar diferents trams de la xarxa.

Per instal·lar els hidrants es projecten diferents tipus d'arquetes: prefabricades de 2,00 × 1,00 × 1,00 i 2,00 × 2,00 × 0,80 en el cas que hagin de contenir més d'un hidrant; i fabricades al mateix lloc, de 2,00 × 2,00 × 2,00 m. Totes elles tindran assentaments de grava.

La tipologia de cultius en aquests dos sectors es basa en la previsió següent: cereals d'hivern (10%), fruiters (50%), panís (20%) i alfals (20%).

El document ambiental fa una anàlisi del medi, identifica les diferents accions susceptibles d'impacte on s'emfatitza l'impacte positiu que té l'augment d'eficiència en el consum d'aigua, l'augment de garanties de maneig i la reducció en la contaminació de l'aqüífer.

Les principals mesures correctores adoptades en el Projecte tenen a veure amb la definició del traçat de les canonades evitant...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR