RESOLUCIÓ TES/1440/2017, de 15 de juny, per la qual es formula la declaració ambiental estratègica de la Modificació puntual del Pla d'ordenació urbanística municipal la Ferreria, al terme municipal de Gallifa (exp. OTAABA20150134).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

Fets

En data 19 de gener de 2016, l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona va emetre el document d'abast en relació amb la Modificació puntual del Pla d'ordenació urbanística municipal La Ferreria, al terme municipal de Gallifa, en el qual s'efectuà una valoració dels objectius i criteris adoptats, de la justificació de les alternatives considerades i de la proposta efectuada.

En concret, quant a la documentació ambiental presentada, es requerí incorporar en la descripció dels aspectes ambientalment rellevants la totalitat dels àmbits d'actuació que formen part de la proposta de Modificació puntual i, en conseqüència, esmenar la justificació ambiental de l'alternativa d'ordenació adoptada.

Pel que fa a la proposta, es considerà necessari mantenir el caràcter rural de l'assentament del nucli de la Ferreria, sens perjudici de la seva classificació definitiva i, específicament, preservar els sòls naturals i amb pendents significatives de noves ocupacions que suposin una transformació, i tenir en compte com aspectes ambientalment rellevants la presència d'espais d'interès naturals i de xarxa Natura 2000, així com el risc d'incendi forestal.

Així mateix, s'identificaren les administracions públiques afectades i el públic interessat en el procediment d'avaluació ambiental: en concret, el Consell Comarcal del Vallès Occidental, l'Agència Catalana de l'Aigua, la Secció de Biodiversitat i Activitats Cinegètiques a Barcelona del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, la Direcció General de Transports i Mobilitat, la Subdirecció General de Prevenció i Control de la Contaminació Atmosfèrica de la Direcció General de Qualitat Ambiental, la Subdirecció General de Programes en Protecció Civil, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, els Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura, l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, DEPANA - Lliga per a la defensa del patrimoni natural, i el CREAF – Centre per a la Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals.

Per acord del Ple municipal de 28 de maig de 2016, es va aprovar inicialment la Modificació puntual de referència, que es va sotmetre a informació pública per un termini de 45 dies, al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona de 3 d'octubre de 2016 i al taulell d'anuncis de l'Ajuntament. Segons el certificat municipal aportat, durant aquest període no es presentaren al·legacions.

Simultàniament, s'efectuaren les consultes a les administracions públiques afectades i al públic interessat anteriorment esmentats.

En dates 10 i 22 de març de 2017, van tenir entrada al registre de Barcelona, carrer d'Aragó, del Departament de Territori i Sostenibilitat, la sol·licitud d'emissió de la declaració ambiental estratègica sobre la Modificació puntual del Pla d'ordenació urbanística municipal La Ferreria, al terme municipal de Gallifa, així com la documentació necessària per a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR