RESOLUCIÓ TES/264/2018, de 30 de gener, per la qual s'emet l'informe ambiental estratègic de la Modificació puntual de les Normes subsidiàries i complementàries de planejament de la Val d'Aran, al nucli de Pontaut, al terme municipal de Bausen (exp. U17/077 – OTAALL20170090).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

Fets

En data 7 de juliol de 2017 va tenir entrada al Registre dels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Territori i Sostenibilitat la sol·licitud d'inici del tràmit d'avaluació ambiental de la Modificació puntual de les Normes subsidiàries i complementàries de planejament de la Val d'Aran, al terme municipal de Bausen.

L'informe emès per l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de Lleida, de 20 de desembre de 2017, proposa emetre informe ambiental estratègic en el sentit que no cal sotmetre la Modificació a avaluació ambiental estratègica ordinària, un cop examinada la documentació aportada i tenint en compte les consultes efectuades i els criteris que defineix l'annex 2 de la Llei 6/2009, del 28 d'abril, d'avaluació ambiental de plans i programes, sempre que la proposta es replantegi en els termes que s'expliciten.

La Modificació té per objecte definir l'ordenació urbanística del nucli de Pontaut amb la classificació d'uns terrenys com a sòl urbanitzable per al seu desenvolupament mitjançant pla parcial urbanístic, i la classificació de sòl urbà mitjançant la definició de polígons d'actuació urbanística, recollint i ampliant l'àmbit d'unes edificacions existents en l'indret.

D'acord amb les Normes subsidiàries i complementàries de planejament de la Val d'Aran, en el nucli de Pontaut està previst un sector urbanitzable (1PPU), amb una disposició lineal a banda i banda de la carretera N-230, amb una longitud de 0,8 km i una superfície de 36.172 m 2 .

Aquest àmbit està inclòs dins del sistema d'assentaments del Pla territorial parcial de l'Alt Pirineu i Aran, amb l'estratègia de millora i compleció.

El Pla director urbanístic de la Val d'Aran assigna al nucli de Pontaut una directriu específica per al seu desenvolupament amb ús d'activitat econòmica i de serveis.

Mitjançant l'Acord GOV/112/2006 es va aprovar la proposta d'espais de la xarxa Natura 2000, que afecta 1,9 hectàrees de superfície del sector 1PPU dins de la xarxa d'espais protegits de xarxa Natura 2000, en concret en els espais “Riu Garona” (ES5130034) i “Baish Aran” (ES5130004), que es van incloure com a zones especials de conservació per l'Acord GOV/176/2013, de 17 de desembre, pel qual es declaren les zones d'especial conservació de la regió biogeogràfica alpina, integrants de la xarxa Natura 2000.

Aquests espais es regulen per l'instrument de gestió incorporat com a annex 6 de l'Acord esmentat i també per les Directrius de gestió dels espais de la xarxa Natura 2000 (annex 8 de l'acord GOV/112/2006), que determinen que “a tota la superfície dels espais de la xarxa Natura 2000 és d'aplicació el règim de sòl no urbanitzable, tret d'aquells sòls destinats a domini públic obtinguts per cessió urbanística dins del règim de sòl urbanitzable. En conseqüència, queda prohibida la urbanització, però s'admet el tractament dels seus entorns d'acord amb els usos admesos pel planejament urbanístic per al sòl no urbanitzable”.

La Modificació proposa canvis en l'ordenació del sector urbanitzable previst per les Normes vigents, amb la interrupció de la continuïtat i la conseqüent generació de dos àmbits separats per una franja de sòl...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR