RESOLUCIÓ TES/265/2018, de 6 de febrer, per la qual s'emet l'informe ambiental estratègic de la Modificació puntual del Pla general d'ordenació urbana en l'àmbit del Pla parcial urbanístic del sector SUD-9 cal Tonipal, al terme municipal de la Seu d'Urgell (exp. U17/054 - OTAALL20170066).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

Fets

En data 16 de maig i 27 d'octubre de 2017 va tenir entrada al Registre dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Lleida la sol·licitud d'inici del tràmit d'avaluació ambiental de la Modificació puntual del Pla general d'ordenació urbana de la Seu d'Urgell en l'àmbit del Pla parcial urbanístic del sector SUD-9 Cal Tonipal, presentada per l'Ajuntament.

L'informe emès per l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de Lleida, de 7 de desembre de 2017, proposa emetre informe ambiental estratègic en el sentit que no cal sotmetre la Modificació a avaluació ambiental estratègica ordinària, un cop examinada la documentació aportada i tenint en compte les consultes efectuades i els criteris que defineix l'annex 2 de la Llei 6/2009, del 28 d'abril, d'avaluació ambiental de plans i programes.

La proposta té per objecte modificar l'àmbit del sector de pla parcial amb l'exclusió d'uns terrenys de 4.178,86 m 2 de superfície, que es van expropiar per a l'execució dels accessos de la carretera N-260, uns altres de 635,81 m 2 per a l'adaptació del sector als límits del parcel·lari, i per incorporar 888,67 m 2 afectats per l'avinguda de 500 anys del riu, amb l'objectiu de no deixar un reducte de sòl no urbanitzable enmig de la trama urbana a desenvolupar amb el Pla parcial.

Així mateix la Modificació preveu la creació d'una nova subzona (clau 8b) dins de la zona de serveis terciaris logístics (clau 8), per tal de possibilitar l'ús comercial dins del sector SUD-9, amb una superfície màxima de venda de 2.000 m 2 .

La proposta es justifica per una millor ordenació respecte a la mobilitat interna del sector i a la topografia dels terrenys i també per l'adequació dels espais lliures.

La Modificació no afecta cap espai natural protegit pel Pla d'espais d'interès natural de Catalunya ni per la xarxa Natura 2000.

La Modificació afecta un àmbit classificat majoritàriament com a sòl urbanitzable pel planejament vigent i reconegut pel Pla territorial parcial de l'Alt Pirineu i Aran com a extensió del nucli històric.

Pel que fa al petit fragment de sòl no urbanitzable que es preveu classificar com a sòl urbanitzable, d'acord amb el Pla territorial esmentat està en la categoria de sòl de protecció especial, de valor natural i connexió, per al qual l'article 2.6 determina que “el sòl de protecció especial [...] serà classificat com a sòl no urbanitzable pels plans d'ordenació urbanística municipal, llevat que convingués incloure alguna peça en sectors o polígons per tal de garantir definitivament la permanència com a espai obert mitjançant cessió i incorporació al patrimoni públic”.

Quant a aquesta franja de terrenys de sòl no urbanitzable situada prop del riu, cal tenir en compte que és susceptible d'afectació per les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR