RESOLUCIÓ TES/3041/2017, de 13 de desembre, d'informe d'impacte ambiental del Projecte de rompuda forestal dins de la xarxa Natura 2000, promogut pel senyor Juan Luis Galia Garcia, al terme municipal d'Ulldecona (exp. OTAATE20170063).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

—1 Antecedents

El 20 de març de 2017, va entrar al registre dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l'Ebre la sol·licitud d'informe que va trametre la Secció de Boscos i Recursos Forestals sobre el Projecte de rompuda forestal dins de la xarxa Natura 2000 al terme municipal d'Ulldecona, promogut pel senyor Juan Luis Galia Garcia. Es va adjuntar a la sol·licitud un exemplar en format digital del document ambiental redactat el març de 2017 i signat pel llicenciat en Ciències Ambientals amb número de col·legiat 1129 del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya.

—2 Marc normatiu

L'article 7.2 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, estableix que són objecte d'una avaluació d'impacte ambiental simplificada els projectes inclosos a l'annex II de la Llei i els projectes no inclosos ni a l'annex I ni a l'annex II que puguin afectar de manera apreciable, directament o indirectament, espais protegits de la xarxa Natura 2000.

L'objecte del present informe és valorar la necessitat de sotmetre el Projecte al procediment d'avaluació d'impacte ambiental ordinària.

—3 Descripció del Projecte i del document ambiental

El Projecte preveu realitzar una rompuda en terreny forestal a la parcel·la 40 del polígon 7 del terme municipal d'Ulldecona, amb una superfície de rompuda de 3,5 ha, per plantar oliveres i ametllers en règim de secà, i així ampliar la finca agrícola existent.

D'acord amb la documentació, es tracta d'una parcel·la ocupada, d'una banda, per conreus agrícoles de secà i, de l'altra, per antics conreus que estan abandonats i en què actualment hi ha matolls.

En la documentació no s'indica si es preveu realitzar moviments de terres ni les tasques de preparació del terreny necessàries per desenvolupar la rompuda forestal. Així mateix, es plantegen dues alternatives: d'una banda, implantar l'activitat agrícola en una altra ubicació i, de l'altra, no portar a terme cap actuació. Finalment, es conclou que la millor opció és no ampliar l'activitat o buscar una altra ubicació i, per tant, per poder ampliar-la en la ubicació que indica el Projecte, cal aplicar mesures preventives i correctores.

En el document ambiental es valora l'impacte sobre el medi de les actuacions recollides, es descriu el medi físic i biòtic de la zona afectada per les obres, s'identifiquen i valoren els impactes de l'actuació, i es proposen mesures preventives, compensatòries i correctores per pal·liar-ne els efectes, i els corresponents treballs per recuperar les zones afectades.

—4 Consultes

A la taula adjunta es recullen les administracions públiques, entitats i persones interessades consultades en aquesta fase. S'hi indiquen amb una “X” les que han emès un informe en relació amb el document ambiental:

Relació de consultats Respostes rebudes
Sub-direcció General de Biodiversitat i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat -
Agència Catalana de l'Aigua X
Agència de Residus de Catalunya X
Secció de Prevenció d'Incendis Forestals del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -
Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre del Departament de Cultura X
Ajuntament d'Ulldecona X
Consell Comarcal del Montsià -
Lliga per la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA) -
GETE-EaAC -
Federació Ecologistes en Acció de Catalunya -
SEO/BirdLife -
Institut Ildefons
...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR