RESOLUCIÓ TES/3046/2017, de 13 de desembre, d'informe d'impacte ambiental del Projecte de rompudes planificades i aprovades al Pla tècnic de gestió i millora forestal (PTGMF) núm. 1499, finca cal Centellas, als termes municipals d'Aguilar de Segarra, Rajadell i Fonollosa (exp. OAA20170035).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

—1 Antecedents

Amb data 7 de juny de 2017, va tenir entrada al Departament de Territori i Sostenibilitat el document ambiental del Projecte d'autorització de catorze rompudes forestals amb finalitat agrícola, aprovades pel Pla tècnic de gestió i millora forestal (PTGMF) núm. 1499, finca cal Centellas, als termes municipals d'Aguilar de Segarra, Rajadell i Fonollosa, promogut pel senyor Ramon Centellas Capsada, i tramitat pel Centre de la Propietat Forestal.

—2 Marc normatiu

Les actuacions plantejades en el Projecte estan incloses en el supòsit recollit en l'annex II de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, en el grup 1.d) Projectes per destinar àrees naturals, seminaturals o incultes a l'explotació agrícola que no estiguin inclosos a l'annex I, d'una superfície superior a 10 ha.

D'acord amb l'article 7.2b) de la norma, cal sotmetre el Projecte al procediment d'avaluació d'impacte ambiental simplificada.

—3 Descripció del Projecte i del document ambiental

El Projecte proposa la realització de catorze rompudes per a la creació de nous camps de conreu, amb una superfície total de 17,97 ha de la finca cal Centelles. La finca té una superfície total de 222,8125 ha, 112,262 de les quals són forestals, i són objecte del present Pla tècnic de gestió i millora forestal. Les parcel·les objecte de rompuda estan classificades en el planejament urbanístic dels municipis afectats com a sòl no urbanitzable.

L'objectiu de les rompudes és millorar la rendibilitat econòmica, guanyant superfície conreable de manera compatible amb el paisatge i els valors naturals de la zona.

La realització dels treballs s'efectuarà amb aquesta metodologia:

  1. Delimitació sobre el terreny de la zona d'actuació.

  2. Retirada o eliminació de les restes vegetals.

  3. Decapatge de 20 cm de terra vegetal i abassagament en piles menors de 2 m d'alçària.

  4. Excavació, aportació de terres i anivellament. Estesa de terres amb capes de 100 cm d'espessor màxima. Les restes vegetals s'enterraran en un forat fet aprofitant el moviment de terres. En cap cas el pendent final del camp no superarà el 10% i els talussos o terraplens generats no seran de més de 2 m d'alçària, i es garantirà una profunditat mínima del sòl agrícola de 40 cm.

  5. Perfilament dels talussos, que no superaran els 3 m d'alçària i un pendent màxim de 2H:1V. El talús acabarà en cavalló elevat.

  6. Realització del drenatge superficial. S'habilitaran mesures constructives per dirigir i canalitzar l'aigua per tal de minimitzar pèrdues de sòl.

  7. Creació de dos nous camins d'enllaç entre camps, de 349 m en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR