RESOLUCIÓ TES/3047/2017, de 13 de desembre, d'informe d'impacte ambiental del Projecte de reforma de la línia aèria de 25 kV Artesa I, al terme municipal de Foradada, promogut per Endesa Distribución Eléctrica, SLU, i tramitat pel Departament de Territori i Sostenibilitat (exp. OTAALL20170081).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

—1 Antecedents

L'11 d'agost de 2017, va tenir entrada al Registre dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Lleida la sol·licitud d'inici del procediment d'avaluació d'impacte ambiental del Projecte de reforma de la línia aèria de 25 kV Artesa I, al terme municipal de Foradada, promogut per Endesa Distribución Eléctrica, SLU.

Aquesta sol·licitud s'acompanya de documentació tècnica redactada per Víctor Garreta Juera, graduat en Enginyeria Elèctrica, i d'un document ambiental redactat per Xavier March Torrella, llicenciat en Ciències Ambientals.

—2 Marc normatiu

L'article 7.2 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació d'impacte ambiental, estableix que són objecte d'una avaluació d'impacte ambiental simplificada els projectes no inclosos en l'annex I ni en l'annex II de la Llei que puguin afectar de manera apreciable, directament o indirectament, espais protegits de la xarxa Natura 2000.

L'objecte del present informe és valorar la necessitat de sotmetre el Projecte al procediment d'avaluació d'impacte ambiental ordinària.

—3 Descripció del Projecte i del document ambiental

La proposta té per objecte la reforma de la línia de 25 kV Artesa 1, per unir els punts PT W5092 i CT WX036 i garantir un subministrament elèctric adequat a la zona.

El Projecte preveu la retirada de 24 suports de fusta, 4 pòrtics i 3 torres metàl·liques, i la implantació de 10 nous suports metàl·lics. El Projecte també preveu l'estesa de 20 m de cablatge subterrani, vinculat a la reforma de la línia aèria Artesa 1, entre la derivació al seccionador S-17774 i la derivació al PT W5092 i CT WX036.

La proposta es pot dividir en tres trams, amb les característiques següents:

Tram I:

Tensió 25 kV
Origen Suport metàl·lic existent S/N
Final Suport de formigó número 302, existent
Nous suports 8
Longitud 1.259,50 m
Nombre de circuits 1
Conductors per circuit 3
Tipus de conductor LA-110
Disposició dels conductors Triangle i al portell
Aïllament Polimèric

Tram II:

Tensió 25 kV
Origen Nou suport metàl·lic número 235
Final Nou suport metàl·lic número 2
Nous suports 2
Longitud 215,93 m
Nombre de circuits 1
Conductors per circuit 3
Tipus de conductor LA-56
Disposició dels conductors Triangle i al portell
Aïllament Polimèric

Tram subterrani:

Tensió 25 kV
Origen Conversió aèria/subterrània per instal·lar al nou suport número 2
Final CT WX036, existent
Longitud del cable 40 m
Longitud de la rasa 20 m

—4 Consultes

En la taula següent es recullen les administracions públiques, entitats i persones interessades consultades en aquesta fase, assenyalant amb una «X» aquelles que han emès un informe en relació amb el document ambiental:

Relació de consultes Respostes rebudes
Agència Catalana de l'Aigua (demarcació territorial) X
Confederació Hidrogràfica de l'Ebre -
Departament d'Interior (Serveis Territorials) X
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -
Secció de Biodiversitat i Medi Natural -
Departament de Cultura X
Consell Comarcal de la Noguera -
IPCENA -

L'informe del Departament d'Interior...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR