RESOLUCIÓ TES/317/2017, de 30 de gener, per la qual s'emet l'informe ambiental estratègic del Pla especial urbanístic per a la construcció de noves línies elèctriques subterrànies d'alta tensió entre els termes municipals de Cornellà del Terri i Palol de Revardit (exp. OTAAGI20160208).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

Fets

En data 18 d'octubre de 2016 va tenir entrada la sol·licitud d'informe sobre el Pla especial urbanístic per a la construcció d'una nova línia elèctrica subterrània d'alta tensió entre Cornellà del Terri i Palol de Revardit presentada pel Servei Territorial d'Urbanisme.

En dates 3 i 11 de novembre de 2016 es van rebre el document ambiental estratègic i la seva ampliació, previs requeriments de l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental.

L'informe emès per l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de Girona, de 24 de gener de 2017, proposa no sotmetre el Pla a avaluació ambiental estratègica ordinària, un cop examinada la documentació aportada i tenint en compte les consultes efectuades i els criteris que defineix l'annex 2 de la Llei 6/2009, del 28 d'abril, d'avaluació ambiental de plans i programes.

El Pla té com a objectiu establir, definir i executar l'actuació de construcció d'una nova línia elèctrica subterrània, formada per quatre circuits de 25 kV de tensió, que transcorre per sòl no urbanitzable.

La longitud total de la línia és de 7,89 km, dels quals 3,61 km transcorren pel terme de Cornellà del Terri i 4,29 km pel terme de Palol de Revardit.

El document ambiental descriu i avalua tres alternatives i l'alternativa 0, consistent en quatre línies d'alta tensió que es troben al límit de la seva capacitat de càrrega.

El traçat discorrerà seguint majoritàriament el traçat de camins existents, amples i amb ferms consolidats. Tanmateix, a l'entorn del Bosc d'en Gifreu, en un tram d'uns 200 m de longitud, es preveu que transcorri per corriols situats en zones boscoses. Per tant, amb les condicions del projecte, no s'assegura la no afectació als terrenys de bosc.

Els principals impactes ambientals del projecte es concentren en els creuaments de la infraestructura amb els cursos fluvials. Per tant, s'hauran de preveure mesures preventives i correctores per tal d'evitar afeccions als sistemes naturals i a la hidrologia superficial.

Els terrenys afectats no es troben dins de cap espai natural protegit inclòs al PEIN ni a la xarxa Natura 2000. Tampoc s'afecten àrees d'interès florístic i faunístic.

S'han consultat l'Agència Catalana de l'Aigua, la Secció de Biodiversitat i Medi Natural, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el Departament de Cultura, Protecció Civil, l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Girona i l'Associació de Naturalistes de Girona. S'han rebut les respostes següents:

El...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR