RESOLUCIÓ TES/36/2018, de 9 de gener, per la qual s'emet l'informe ambiental estratègic de la Modificació núm. 1 del Pla d'ordenació urbanística municipal de Tiurana (exp. U17/062 - OTAALL20170074).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

Fets

En data 5 de juny de 2017 va tenir entrada al Registre dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Lleida la sol·licitud d'informes de la Modificació número 1 del Pla d'ordenació urbanística municipal de Tiurana, presentada per l'Ajuntament.

L'informe emès per l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de Lleida, de 17 de novembre de 2017, proposa emetre informe ambiental estratègic en el sentit que no cal sotmetre la Modificació a avaluació ambiental estratègica ordinària, un cop examinada la documentació aportada i tenint en compte les consultes efectuades i els criteris que defineix l'annex 2 de la Llei 6/2009, del 28 d'abril, d'avaluació ambiental de plans i programes, si s'adapta la proposta a les condicions que s'expliciten en aquest document.

La Modificació té per objecte ajustar el redactat de l'article 72, regulador del sòl no urbanitzable ordinari (clau NU1), per tal de substituir el paràmetre de sostre edificable màxim, de 1.500 m 2 per una ocupació màxima del 50% de la parcel·la, i ampliar el paràmetre d'alçada màxima, de 7 m a 10 m.

La proposta també preveu la modificació de l'article 77, regulador de l'àrea d'equipament esportiu (clau NU7), per admetre, a més dels usos d'equipament previstos, els propis del sòl no urbanitzable ordinari (clau NU1).

La Modificació altera la regulació del sòl no urbanitzable per admetre una major intensitat d'ús en la mesura que permet la implantació de granges i magatzems de major dimensió, així com la implantació d'un ventall més ampli de construccions a la clau NU 7 (àrea d'equipament esportiu) del sòl no urbanitzable.

Per tant, els principals efectes potencials de la Modificació són l'augment de l'ocupació del sòl no urbanitzable i la generació de residus ramaders.

Pel que fa al primer aspecte, l'indicador d'ocupació del sòl no urbanitzable, elaborat per la Direcció General de Polítiques Ambientals, situa el grau d'ocupació al terme municipal de Tiurana en el 2,45%, fet que indica una pressió moderada sobre el sòl no urbanitzable.

Pel que fa al segon aspecte, cal assenyalar que el municipi se situa fora de zones vulnerables en relació amb la contaminació de nitrats procedents de fonts agrícoles.

Així doncs, el municipi disposa de certa capacitat per acollir noves implantacions, tant des de la perspectiva de la funcionalitat i connectivitat biològica, com de la capacitat de gestió de les dejeccions. Tot i així, el percentatge d'ocupació de finca...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR