RESOLUCIÓ TES/37/2018, de 9 de gener, per la qual s'emet l'informe ambiental estratègic del Pla especial urbanístic per a la implantació d'una planta de formigó i una planta de mescles asfàltiques a la zona de la planta de tractament d'àrids Pla de les Vinyes, al terme municipal d'Alguaire (exp. U17/098 - OTAALL20170115).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

Fets

En data 26 de setembre de 2017 va entrar als Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Lleida la sol·licitud d'inici del procediment d'avaluació ambiental estratègica simplificada del Pla especial urbanístic per a la implantació d'una planta de formigó i una planta de mescles asfàltiques a la zona de la planta de tractament d'àrids Pla de les Vinyes, al terme municipal d'Alguaire, presentada per l'Ajuntament.

L'informe emès per l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de Lleida en data 20 de novembre de 2017 proposa emetre informe ambiental estratègic en el sentit que no escau fer avaluació ambiental estratègica ordinària, un cop examinada la documentació aportada i tenint en compte les consultes efectuades i els criteris que defineix l'annex 2 de la Llei 6/2009, del 28 d'abril, d'avaluació ambiental de plans i programes.

El Pla no afecta cap espai natural protegit pel Pla d'espais d'interès natural de Catalunya ni per la xarxa Natura 2000 però l'àmbit està inclòs en la categoria de sòl de protecció territorial, de reserva estratègica, del sistema d'espais oberts del Pla territorial parcial de Ponent. Aquest Pla territorial condiciona l'emplaçament dels usos i activitats esmentats a la justificació de la inexistència d'alternatives raonables en sòl de protecció preventiva.

En aquest cas, totes les alternatives es plantegen en aquest tipus de sòl perquè la planta de tractament d'àrids es troba ja emplaçada legalment dins de la categoria de sòl de protecció territorial del Pla territorial esmentat.

La totalitat de l'àmbit del Pla especial inclòs en el sòl de protecció territorial té la consideració d'àrea d'interès faunístic i florístic, i s'hi poden trobar espècies d'avifauna protegides com la xurra ( Pterodes orientalis ), la calàndria ( Melanocorypla calandra ) o el sisó ( Tetrax tetrax ). No obstant això, atès el grau d'antropització actual de la part on s'ubica la planta de tractament, la proposta no comportarà canvis significatius en les emissions de soroll i partícules i, per tant, no alterarà les condicions ambientals actuals de l'àrea d'interès faunístic.

A més, les instal·lacions proposades impliquen una petita ocupació del sòl dins del recinte de la planta de tractament, que té una superfície de terreny d'aproximadament 10 hectàrees. Així mateix, la seva ubicació a l'est de la planta de tractament i a una cota inferior minimitza l'impacte visual de les noves implantacions des del camí que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR