RESOLUCIÓ TES/750/2018, de 16 d'abril, per la qual s'emet l'informe ambiental estratègic de la Modificació puntual núm. 25 de les Normes subsidiàries de planejament en l'àmbit de la colònia industrial el Galobart, al terme municipal de Navarcles (exp. OTAACC20170057).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

Fets

El 4 d'octubre de 2017 va tenir entrada als Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a la Catalunya Central, mitjançant la plataforma d'administració electrònica EACAT, la sol·licitud d'inici del tràmit d'avaluació ambiental estratègica simplificada corresponent a la Modificació puntual núm. 25 de les Normes subsidiàries de planejament en l'àmbit de la colònia industrial el Galobart, al terme municipal de Navarcles, tramesa per l'Ajuntament.

Acompanyava la sol·licitud l'avanç de la Modificació puntual, de juliol de 2017, que inclou memòria i plànols, redactada pels arquitectes Marc Grifell Vera (col·legiat núm. 55134-1) i David Uró Vilanova (col·legiat núm. 55327-1), i document ambiental estratègic, de juliol de 2017, elaborat per ACC Assessors Ambientals de Catalunya SLU i signat per Joan Casas Casanovas, ambientòleg (col·legiat núm. 628).

D'acord amb l'article 30 de la Llei 21/2013, s'ha sol·licitat informe a les administracions públiques afectades i al públic interessat següent:

- Agència Catalana de l'Aigua

- Agència de Residus de Catalunya

- Servei Territorial d'Urbanisme a la Catalunya Central

- Subdirecció General de Biodiversitat i Medi Natural

- Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic

- Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament de Cultura

- Protecció Civil als Serveis Territorials d'Interior a la Catalunya Central

- Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

- Oficina de Gestió Ambiental Unificada de Barcelona

- Consell Comarcal del Bages

- Associació Meandre

- El Saüquer - Associació per a la Defensa del Territori

- Institució Catalana d'Història Natural - Delegació del Bages

En resposta a les consultes, s'han obtingut informes de l'Oficina de Gestió Ambiental Unificada de Barcelona, de 21 de novembre de 2017, de Protecció Civil als Serveis Territorials d'Interior a la Catalunya Central, de 24 de novembre de 2017, de l'Agència Catalana de l'Aigua, de 10 de gener de 2018, de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, de 24 de gener de 2018, de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, de 2 de febrer i 10 de febrer de 2018, i de l'Agència de Residus de Catalunya, de 26 de febrer de 2018.

La documentació també s'ha exposat al web del Departament de Territori i Sostenibilitat per a l'accés i les aportacions de qualsevol persona interessada.

D'acord amb la documentació aportada, l'objecte de la Modificació puntual de les Normes subsidiàries en l'àmbit de la colònia industrial el Galobart és ajustar la configuració de la parcel·lació per adequar-la a un nou ús industrial alimentari.

L'antiga colònia industrial, situada al marge dret del riu Llobregat al municipi de Navarcles, va quedar en desús el 2015. Actualment, una iniciativa privada preveu la implantació d'una nova activitat econòmica a la colònia que recuperi l'ús de les edificacions existents i l'antic esperit de les colònies industrials.

Els terrenys objecte de la Modificació s'emplacen a la part nord-oest del terme municipal, fora del nucli urbà, i limiten al nord-est amb una zona boscosa i amb l'antiga casa del director, al sud-est amb la carretera N-141c de Manresa a Vic, al nord-oest amb el riu Llobregat i al sud-oest amb camps de conreu i amb la rotonda de la N-141c.

El document ambiental presenta dues alternatives, a més de l'alternativa 0 de manteniment del planejament vigent en el sector, en fa la valoració ambiental i justifica la selecció de l'alternativa 2.

L'alternativa 0 qualifica amb clau industrial totes les àrees edificades o edificables, no distingeix les edificacions existents, no reconeix les edificacions del molí i la turbina, la vialitat interior és de caràcter públic i compta amb una peça d'espai lliure públic relacionada amb el riu Llobregat al sud-oest de l'àmbit, que el document considera amb poc sentit tant ambientalment com socialment. Amb una superfície total de 82.005,16 m 2 , el 63% és superfície urbana impermeabilitzada.

La diferència més important entre les alternatives A1 (86.384,03 m 2 ) i A2 (90.692,73 m 2 ) és el fet que l'A2 defineix diferents unitats d'edificació i ús...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR