RESOLUCIÓ TES/752/2018, de 16 d'abril, d'informe d'impacte ambiental del Projecte de rompuda de canvi d'ús forestal a agrícola en xarxa Natura 2000, parcel·les 3 i 5 del polígon 11 del terme municipal de Marçà, per a la plantació d'avellaners, promogut pel senyor Francisco Javier Borrero Romero i tramitat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (exp. OTAATA20170237).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

—1 Antecedents

En data 25 d'octubre de 2017, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va trametre la sol·licitud d'inici del tràmit d'avaluació ambiental simplificada i document ambiental de la rompuda amb número d'expedient ROM-29-0554-17.

—2 Marc normatiu

L'article 7.2.b) de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, estableix que els projectes no inclosos ni a l'annex I ni a l'annex II que puguin afectar de manera apreciable, directament o indirectament, espais protegits inclosos a la xarxa Natura 2000 són objecte d'avaluació d'impacte ambiental simplificada.

L'objecte del present informe és determinar la necessitat de sotmetre el Projecte al procediment d'avaluació ambiental ordinària.

—3 Descripció del Projecte i del document ambiental

El Projecte preveu el canvi d'ús de 0,4 ha de sòl forestal a agrícola, parcel·les 3 i 5 del polígon 11 del terme municipal de Marçà, per al conreu d'avellaner mitjançant tècniques d'agricultura ecològica, sense fer servir herbicides, pesticides ni adobs químics.

Les tasques previstes són les següents: eliminació de la totalitat de les alzines existents ( Quercus ilex ) de forma manual, amb l'ajuda d'una motoserra, i posterior retirada del brancatge, eliminació de vegetació herbàcia amb desbrossadora manual, arrencada de les soques d'alzina amb ajuda d'una retroexcavadora, llaurada del terreny i plantació dels peus d'avellaner, seguint el mateix patró que en el conreu anterior. Es preveu fer el seguiment de les tasques de desbrossada i eliminació de la vegetació parant especial atenció a la possible presència d'exemplars de tortuga mediterrània ( T estudo herman ni ) per evitar afectar-les.

—4 Consultes

D'acord amb l'article 46 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, s'han fet les consultes a les administracions públiques afectades i a les persones interessades.

S'han rebut informes de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), del Departament de Cultura i del Servei de Fauna i Flora. L'ACA informa que l'actuació no afecta el domini públic hidràulic ni la seva servitud i que, tot i que se situa dins de la zona de policia de la riera de Marçà, no té afecció sobre el seu règim de corrents i no és necessària, tampoc, autorització prèvia de les obres si no es realitzen moviments de terres. El Departament de Cultura informa favorablement fent constar que, en cas de descobriment de restes arqueològiques i/o paleontològiques, cal donar compliment a la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català, i al Decret 78/2002, de 5 de març, del Reglament de protecció del patrimoni arqueològic i paleontològic. El Servei de Fauna i Flora informa favorablement amb diferents condicions que s'incorporen a aquesta Resolució.

De conformitat amb l'article 34.6 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR