RESOLUCIÓ TES/762/2018, de 17 d'abril, per la qual es fa públic l'Acord de declaració d'impacte ambiental del Projecte de modificació d'una activitat industrial, situada al terme municipal de Santa Bàrbara (exp. E1CS160035).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

Vist que la Ponència Ambiental, en la sessió del dia 27 de setembre de 2017, va adoptar l'Acord de declaració d'impacte ambiental del Projecte de modificació d'una indústria per a l'aprofitament de restes procedents d'escorxador d'aviram de categoria 3, promogut per l'empresa Avifood, SL, situada al polígon industrial Barranc de Lledó, al terme municipal de Santa Bàrbara (exp. E1CS160035),

Resolc:

Donar publicitat a l'esmentat Acord de declaració d'impacte ambiental del Projecte de modificació d'una indústria per a l'aprofitament de restes procedents d'escorxador d'aviram de categoria 3, situada al polígon industrial Barranc de Lledó, al terme municipal de Santa Bàrbara.

Barcelona, 17 d'abril de 2018

Mercè Rius Serra

Directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic

ACORD

de 27 de setembre de 2017, de declaració d'impacte ambiental del Projecte de modificació d'una indústria per a l'aprofitament de restes procedents d'escorxador d'aviram de categoria 3, promogut per l'empresa Avifood, SL, situada al polígon industrial Barranc de Lledó de Santa Bàrbara (exp. E1CS160035).

  1. Antecedents

    L'empresa Avifood, SL, amb domicili al polígon industrial Barranc de Lledó, parcel·les 1 a 4 del municipi de Santa Bàrbara, és titular de l'autorització ambiental E1CS150015 atorgada el 14 de juny de 2016, per a l'activitat d'aprofitament de restes d'escorxador d'aviram situada en la mateixa ubicació.

    En data 5 d'agost de 2016, l'empresa va sol·licitar una modificació substancial de l'autorització ambiental amb una declaració d'impacte ambiental per a una modificació substancial de l'activitat, que consisteix en la instal·lació d'un nou punt d'abocament, increment del tractament dels bafs pels aerocondensadors, i l'increment de la capacitat de producció de sang. En data 24 de gener de 2017 el titular va aportar un estudi d'efectes mediambientals que inclou el corresponent estudi hidrogeològic.

  2. Fonaments de dret

    El Projecte a què fa referència aquesta declaració d'impacte ambiental suposa una modificació de les característiques d'un projecte de l'annex I de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, que pot tenir efectes adversos significatius sobre el medi ambient. D'acord amb l'article 7.2.c), el Projecte s'ha de sotmetre inicialment a una avaluació d'impacte ambiental simplificada. No obstant això, d'acord amb l'article 7.1.d) de la Llei 21/2013, els projectes inclosos a l'apartat 7.2 se sotmetran a avaluació d'impacte ambiental ordinària quan així ho sol·liciti el promotor, com ha estat el cas.

    Aquest Projecte està sotmès al règim d'autorització ambiental amb una declaració d'impacte ambiental i, concretament, es troba classificada a l'annex I.1, apartat 11.3, que correspon a instal·lacions per a l'eliminació o l'aprofitament de canals o restes d'animals, amb una capacitat de tractament superior a 10 t/dia, d'acord amb la Llei 20/2009, del 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats.

  3. Descripció del Projecte

    El Projecte descriu les següents modificacions respecte a l'activitat autoritzada:

    Nou punt d'abocament on es conduiran totes les aigües residuals generades a l'establiment, previ tractament a la nova EDAR ja autoritzada. S'anul·larà l'actual punt d'abocament amb destinació a l'EDAR del polígon industrial i es desmantellarà el sistema de tractament d'aigües existent.

    Els bafs del procés de l'assecat de la carn, que fins ara es conduïen a l'oxidador tèrmic, es tractaran als aerocondensadors. Les aigües resultants del condensat d'aquests bafs es tractaran a l'EDAR. Els gasos no condensables es tracten en l'oxidador existent.

    Increment de la capacitat de tractament de la línia de sang de 12.000 t/any a 24.000 t/any.

    En el Projecte de canvi substancial no es considera cap actuació en obra civil que modifiqui les actuals edificacions existents. Es considera l'execució d'una rasa per al pas d'una canonada per conduir les aigües tractades de l'EDAR fins al punt d'abocament.

  4. Descripció de l'estudi d'impacte ambiental

    L'estudi d'impacte ambiental (EIA) descriu el Projecte de forma resumida, fa un inventari ambiental de l'entorn i les exigències previsibles en relació amb l'ús dels recursos naturals, estima el tipus i la quantitat de residus abocats (el cabal abocat a llera) i les emissions de matèria o energia resultants.

    El medi receptor descrit en l'estudi d'impacte ambiental es caracteritza per la presència de cultius d'oliveres i cítrics. El clima de la comarca on s'ubica el Projecte és mediterrani de tipus litoral sud. Hidràulicament, la zona estudiada pertany a la conca de l'Ebre i permet intuir l'existència d'importants formacions d'aqüífers a les formacions carbonatades encaixants, així com als dipòsits fluvials i fluviodeltaics. El volum...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR