RESOLUCIÓ TES/798/2018, de 17 d'abril, per la qual s'emet l'informe ambiental estratègic del Pla especial urbanístic Parc de les olors del Surolí, al terme municipal de Palamós (exp. OTAAGI20170168).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

Fets

En data 24 de gener de 2018 va tenir entrada al Registre dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Territori i Sostenibilitat la sol·licitud d'inici del procediment d'avaluació ambiental estratègica simplificada del Pla especial urbanístic Parc de les olors del Surolí presentat per l'Ajuntament de Palamós.

L'informe emès per l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de Girona, de 5 de març de 2018, proposa no sotmetre el Pla especial a avaluació ambiental estratègica ordinària, un cop examinada la documentació aportada i tenint en compte les consultes efectuades i els criteris que defineix l'annex 2 de la Llei 6/2009, del 28 d'abril, d'avaluació ambiental de plans i programes.

El document és un pla especial de desenvolupament no previst expressament en el planejament urbanístic general (Pla d'ordenació urbanística municipal - POUM de Palamós), segons l'article 67.3 del Text refós de la Llei d'urbanisme. Atès que els efectes del Pla especial no van ser avaluats en el POUM, aquest Pla especial no pot encabir-se en el supòsit previst en l'apartat 6.c) de la disposició addicional vuitena de la Llei 16/2015, del 21 de juliol, de simplificació de l'activitat administrativa de l'Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d'impuls de l'activitat econòmica. Cal tenir en compte que la raó subjacent a les regles contingudes en aquesta disposició addicional per establir la no avaluació ambiental estratègica dels plans especials urbanístics de desenvolupament és que l'avaluació ambiental feta del planejament urbanístic general impliqui l'avaluació dels efectes dels plans especials que el desenvolupin.

El Pla especial té per objecte la implantació d'una activitat relacionada amb el conreu, el processat, la divulgació i la comercialització de plantes aromàtiques en terrenys situats al marge dret de la riera d'Aubi, paratge Plans de la Torre Mirona.

El seu àmbit consisteix en dos camps de conreu adjacents que sumen una superfície de 3,02 ha. En la primera fase únicament s'ocuparà un dels dos camps, d'1,4 ha de superfície.

Les actuacions previstes són l'adequació com a habitatge d'una edificació existent, de 192,22 m 2 de superfície ocupada, l'habilitació d'un aparcament amb paviment de terra per a 31 vehicles i la instal·lació de 22 parterres, de 20 m 2 cadascun, per al conreu de plantes aromàtiques. El tancament perimetral consistirà en una tanca cinegètica d'1,8 m d'alçada. L'accés tindrà una amplada de 4 m.

L'àmbit del Pla especial confronta amb la zona especial de conservació i zona d'especial protecció per a les aus de l'espai de la xarxa Natura 2000 Litoral del Baix Empordà (ES5120015). No s'afecta cap àrea d'interès florístic o faunístic.

D'acord amb el Pla territorial parcial de les Comarques Gironines l'àmbit del Pla especial està inclòs dins d'un connector ecològic i tipificat com a sòl de protecció especial.

Bona part de l'àmbit est del Pla especial es troba dins de l'àrea inundable per l'avinguda de període de retorn de 10, 100 i 500 anys, amb unes condicions d'inundabilitat greus. Els terrenys de l'aparcament i accés es troben parcialment dins de l'àrea inundable per l'avinguda de període de retorn de 500 anys, amb unes condicions d'inundabilitat de caràcter moderat i lleu, i les diferents construccions existents són fora de zona...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR