ORDRE IRP/335/2010, de 7 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions adreçades a ens locals per a l'adquisició d'equipament per a la creació d'infraestructures bàsiques de protecció civil i per a l'elaboració, revisió i implantació de plans de protecció civil, i s'obre la convocatòria per a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/335/2010, de 7 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions adreçades a ens locals per a l'adquisició d'equipament per a la creació d'infraestructures bàsiques de protecció civil i per a l'elaboració, revisió i implantació de plans de protecció civil, i s'obre la convocatòria per a l'any 2010.

La Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya, a l'article 58, estableix un gravamen sobre els elements patrimonials afectes a les activitats de les quals pugui derivar l'activació de plans de protecció civil i que estiguin situats en el territori de Catalunya, el producte de la recaptació del qual s'ha de destinar íntegrament a finançar les activitats de previsió, prevenció, planificació, informació i formació en matèria de protecció civil, i s'ha d'adjudicar a les administracions que, segons aquesta Llei, són competents en la matèria, d'acord amb un pla aprovat pel Govern.

Vist el que estableix el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovada en el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre (DOGC núm. 3791A, de 31 de desembre 2002); la Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18 de novembre de 2003), i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 176, de 25 de juliol de 2006);

Vista la Llei 25/2009, de 23 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2010 (DOGC núm. 5537, 31.12.2009).

Vist els preceptes legals esmentats, a proposta de la Direcció General de Protecció Civil, amb l'informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, i en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 Aprovar les bases per a la concessió de subvencions adreçades a ens locals i destinades a l'adquisició d'equipament per a la creació d'infraestructures bàsiques de protecció civil i per a l'elaboració, revisió i implantació de plans de protecció civil, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

1.2 Obrir la convocatòria 2010 per a la presentació de les sol·licituds corresponents.

Article 2

Presentació de sol·licituds i documentació

2.1 Per participar en aquesta convocatòria caldrà emplenar el formulari de sol·licitud, el qual és a disposició dels ens locals sol·licitants a l'extranet de les administracions catalanes, eaCat, adreça https://www.eacat.cat. Els formularis de sol·licitud i les instruccions per emplenar-los i per trametre'ls per mitjans telemàtics estaran a disposició dels sol·licitants a l'eaCat.

2.2 Amb les sol·licitud s'hi ha d'adjuntar la documentació prevista en la base 6, apartats 4 i 5.

Article 3

Termini de presentació de les sol·licituds

El termini de presentació de les sol·licituds és de trenta dies naturals a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Article 4

Aplicació pressupostària i import màxim previst per a la convocatòria

Aquesta convocatòria es fa amb càrrec a la partida IT06/D460000100/2250 del pressupost de despeses de la Generalitat de Catalunya per a l'exercici de 2010, per una quantitat màxima de 690.000,00 euros.

Article 5

Procediment de concessió

5.1 El procediment de concessió d'aquestes subvencions es troba regulat en la base 7. Els criteris de valoració i la seva ponderació es troben recollits en la base 8.

5.2 El termini per resoldre la sol·licitud de subvenció és de 2 mesos a comptar des de l'endemà de la finalització del període de presentació de sol·licituds.

Si transcorregut aquest termini no s'ha dictat i notificat resolució expressa, les sol·licituds s'entenen desestimades, d'acord amb el que preveu l'article 3 de la Llei 23/2002, de 18 de novembre, d'adequació de procediments administratius, en relació amb el règim del silenci administratiu i el termini de resolució de notificació.

5.3 El règim de recursos contra la resolució de concessió de la subvenció es preveu a la base 7.5.

Article 6

Publicitat de les subvencions

Les subvencions concedides es publicaran al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Article 7

Bases reguladores

La subvenció prevista en aquesta convocatòria es regeix per les bases reguladores que es publiquen en l'annex d'aquesta Ordre, pel Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'Ordre d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i subvencions (DOGC núm. 2500, de 21 d'octubre de 1997).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Contra l'Ordre d'aprovació de les bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Contra la convocatòria, que posa fi a la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada, en un termini no superior a un mes, comptat des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, o bé un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Els ens locals poden interposar contra la convocatòria recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la notificació de l'esmentada resolució, sens perjudici que, d'acord amb l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, es vulgui interposar requeriment potestatiu previ davant el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació en el termini de dos mesos des de l'endemà de l'esmentada notificació.

Barcelona, 7 de juny de 2010

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació

Annex

Bases reguladores per la concessió de subvencions adreçades a ens locals i destinades a l'adquisició d'equipament per a la creació d'infraestructures bàsiques de protecció civil així com per a l'elaboració, revisió i implantació de plans de protecció civil.

  1. Objecte

    Aquestes bases tenen per objecte la regulació de les concessions d'ajuts econòmics als ens locals per tal de subvencionar les dotacions i les inversions destinades a protecció civil, que es concreten en:

    Elaboració o revisió de plans de protecció civil.

    Elaboració de plans d'autoprotecció (PAU) de competència municipal.

    Formació de personal tècnic de protecció civil municipal per elaborar PAU.

    Implantació de plans de protecció civil. Les actuacions objecte de subvenció, que s'hauran d'executar en coordinació amb la Direcció General de Protecció Civil, objecte de subvenció poden ser:

    1. Eines per la sensibilització de la població sobre el risc i l'autoprotecció per als diferents riscos.

    2. Exercicis i simulacres.

    3. Sessions informatives.

    Elaboració d'estudis de risc i vulnerabilitat del municipi realitzats en col·laboració amb l'associació de persones voluntàries de protecció civil reconeguda per l'ens local beneficiari, en coordinació amb la Direcció General de Protecció Civil.

    Subvencions destinades a l'adquisició d'equipament per a la creació d'infraestructures bàsiques de protecció civil:

    Pales llevaneu o escampadores de sal, per municipis obligats o recomanats d'elaborar el pla d'actuació municipal per nevades segons el Pla Especial d'Emergències per a Nevades a Catalunya...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR