ORDRE ECF/36/2006, de 14 de febrer, per la qual es dóna publicitat a les taxes amb caràcter general dels departaments de la Generalitat de Catalunya i del Departament d'Economia i Finances.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECF/36/2006, de 14 de febrer, per la qual es dóna publicitat a les taxes amb caràcter general dels departaments de la Generalitat de Catalunya i del Departament d'Economia i Finances.

El règim jurídic de les taxes i els preus públics de la Generalitat de Catalunya és constituït per la Llei 15/1997, de 24 de desembre. Aquesta norma ha estat objecte de modificació en nombroses ocasions, principalment mitjançant les lleis de mesures fiscals i administratives i també per les lleis de pressupostos a través de les quals s'han incrementat, en diverses ocasions, les taxes de quantia fixa. Totes aquestes modificacions, tant substantives com de quantia, poden generar una certa inseguretat jurídica que cal corregir.

En aquest sentit, un primer pas es va donar en la Llei 21/2001, de 28 de desembre, que va establir l'obligació per a tots els departaments de la Generalitat de publicar, durant el primer trimestre de 2002, una relació de les taxes amb llurs imports convertits en euros. Amb la mateixa voluntat, el legislador en la disposició addicional segona de la Llei 31/2002, de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives va ordenar que durant el primer trimestre de 2003, cada un dels departaments de la Generalitat publiqués al DOGC mitjançant ordre del conseller o consellera competent, i només amb efectes informatius, una relació de les taxes vigents que gestionen, en què s'identifiquin els serveis i les activitats que meriten cadascuna d'elles i la quota corresponent. El mandat esmentat fou reiterat en la disposició final quarta de la Llei 7/2004, de 16 de juliol, de mesures fiscals i administratives.

En aquesta mateixa línia, la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres, va modificar la disposició addicional tercera de la Llei 15/1997, de 24 de desembre, i va introduir l'obligació dels departaments de publicar mitjançant ordre la relació de les taxes que gestionen en el termini de dos mesos a comptar de l'entrada en vigor de la llei que les modifiqui, en creï de noves o actualitzi les quanties.

A més a més, cal tenir en compte que la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2006, ha previst en l'article 41 una actualització del 3% de les taxes de quantia fixa.

Per tot això, i d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Donar publicitat a les taxes amb caràcter general dels departaments de la Generalitat de Catalunya i del Departament d'Economia i Finances, que s'especifiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Barcelona, 14 de febrer de 2006

Antoni Castells

Conseller d'Economia i Finances

Annex

Llei 15/1997, de 24 de desembre, de taxes i preus públics de la Generalitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR