ORDRE GAP/539/2010, de 16 de novembre, per la qual es regula la presentació telemàtica dels qüestionaris dels pressupostos, i de les liquidacions dels pressupostos dels ens locals de Catalunya, dels ens dependents i d'altres entitats públiques, i es crea l'Inventari públic de control del compliment de les obligacions de tramesa de la documentació economicofinancera al Departament de Governació i Administracions Públiques i a la Sindicatura de Comptes.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GAP/539/2010, de 16 de novembre, per la qual es regula la presentació telemàtica dels qüestionaris dels pressupostos, i de les liquidacions dels pressupostos dels ens locals de Catalunya, dels ens dependents i d'altres entitats públiques, i es crea l'Inventari públic de control del compliment de les obligacions de tramesa de la documentació economicofinancera al Departament de Governació i Administracions Públiques i a la Sindicatura de Comptes.

L'article 169.2 i 4 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, estableix l'obligació dels ens locals de remetre una còpia del pressupost general definitivament aprovat, abans del 31 de desembre de l'any anterior al de l'exercici en què s'hagi d'aplicar, a la Generalitat de Catalunya, simultàniament a la seva publicació i l'article 193.5 del mateix Text refós imposa l'obligació dels ens locals de remetre una copia de la liquidació dels seus pressupostos a la Generalitat de Catalunya abans de finalitzar el mes de març de l'exercici següent al que correspongui.

L'article 2 del Decret 94/1995, de 21 de febrer, d'assignació de funcions en matèria d'hisendes locals als departaments de Governació i d'Economia i Finances estableix que correspon al Departament de Governació i Administracions Públiques, d'una banda, la recepció i custòdia dels pressupostos generals de les entitats locals integrats per tots els documents que estableix la normativa reguladora de les hisendes locals i de la liquidació de cadascun dels pressupostos que integren el pressupost general de les entitats locals i dels estats financers de les societats mercantils dependents d'aquestes que hauran de ser tramesos en els terminis fixats per les disposicions vigents i, d'altra banda, la difusió d'aquestes dades d'acord amb la normativa que regula l'actuació estadística en aquesta matèria.

L'article 40 de la Llei 23/1998, de 30 de desembre, d'estadística de Catalunya, estableix que el Pla estadístic de Catalunya és l'instrument d'ordenació i de planificació de l'estadística d'interès de la Generalitat. El darrer Pla aprovat és la Llei 13/2010, de 21 de maig, del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014 que en l'annex 2 conté la relació d'activitats estadístiques identificades de forma normalitzada i segons els objectius que despleguen. Dintre de l'objectiu 15. Administracions públiques, s'estableix l'estadística de pressupostos i liquidacions dels ens locals que es defineix com la recopilació de dades econòmiques i financeres dels pressupostos i liquidacions de les administracions locals catalanes per mitjà d'una operació d'enquesta completada amb dades d'origen administratiu. Aquesta operació es materialitza amb la captació d'aquestes dades mitjançant els corresponents qüestionaris tramitats per EACAT.

L'article 41.4 de la Llei 18/2010 de 7 de juny, de la Sindicatura de Comptes, estableix que els ens locals han de retre els comptes de cada exercici directament a la Sindicatura de Comptes abans del 15 d'octubre de l'any següent al de tancament de l'exercici. Així mateix, s'han de trametre les auditories i qualsevol altre informe de fiscalització amb les recomanacions i les reserves corresponents.

La disposició addicional sisena de la Llei 26/2009, de 23 de desembre, de mesures fiscals, financeres i administratives de la Generalitat de Catalunya, en el paràgraf 4 estableix que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR