EDICTE de 13 d'abril de 2004, sobre un acord de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona referent al municipi de Vilafant.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyEdicte

EDICTE

de 13 d'abril de 2004, sobre un acord de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona referent al municipi de Vilafant.

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona, en la sessió de 3 de març de 2004, va adoptar, entre altres, l'acord següent:

Exp. 2004/011067/G

Pla parcial del sector SUP3, Indelor-mas d'en Fonso-canal de Rec, al terme municipal de Vilafant

Vista la proposta de la Ponència Tècnica, aquesta Comissió acorda:

.1 Aprovar definitivament el Pla parcial del sectorSUP3, Indelor-mas d'en Fonso-canal de Rec, promogut per l'Institut Català del Sòl i tramès per l'Ajuntament de Vilafant, amb la incorporació d'ofici de les prescripcions següents en els articles 11.2 i 12 de les ordenances reguladores del Pla parcial:

L'ús comercial al detall únicament s'admetrà en establiments que, d'acord amb el que determina l'article 3 de la Llei 17/2000, de 29 de desembre, d'equipaments comercials, no tinguin la condició ni de mitjans establiments comercials ni de grans establiments comercials.

El límit de potència per a cada parcel·la s'ajustarà al que determina el vigent Reglament electrotècnic de mitja i baixa tensió.

.2 Publicar aquest acord i les normes urbanístiques corresponents al DOGC a l'efecte de la seva executivitat immediata, tal com indica l'article 100 de la Llei 2/2002, de 14 de març, d'urbanisme. L'expedient restarà als efectes de la consulta i la informació, que preveu l'article 101 de la Llei esmentada, al Servei Territorial d'Urbanisme de Girona, carrer Cristòfol Grober, 2, planta primera, 17001 Girona.

.3 Comunicar-ho a l'Ajuntament, al promotor i als propietaris afectats.

Contra l'acord anterior, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada, de conformitat amb el que preveuen els articles 107.1, 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, davant el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquest Edicte al DOGC. El recurs s'entendrà desestimat si passen tres mesos sense que s'hagi dictat i notificat la resolució expressa i quedarà aleshores oberta la via contenciosa administrativa.

Girona, 13 d'abril de 2004

Sònia Bofarull i Serrat

Secretària de la Comissió Territorial

d'Urbanisme de Girona

Annex

Normes urbanístiques del Pla parcial del sector SUP3, Indelor-Mas d'en Fonso-Canal del Rec, al terme municipal de Vilafant

  1. Ordenances reguladores

4.1 Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquestes ordenances són d'aplicació a la totalitat de l'àmbit del Pla parcial del sector industrial Indelor, Mas d'en Fonso i Canal de Rec, a Vilafant, segons queda delimitat a tots els plànols que l'integren i que s'acompanyen.

Article 2

Marc legal de referència

L'àmbit del present planejament, tal com s'ha definit a l'article anterior, té la consideració d'urbanitzable programat. D'aquí ve la necessitat de redacció d'un pla parcial que desenvolupi el sector, d'acord amb el Pla general d'ordenació, així com amb la modificació puntual del PGOU de Vilafant dels sectors industrials Indelor, Mas d'en Fonso i Canal de Rec, que es tramita simultàniament amb aquest Pla parcial.

En tot cas i per a tot allò que no sigui expressament regulat en les presents ordenances o sigui de dubtosa interpretació, s'aplicarà el que determini el Pla general d'ordenació.

Article 3

Definició de conceptes

Sempre que no quedin expressament definits en aquestes ordenances, els conceptes que s'hi empren seran d'aplicació els definits en el Pla general de Vilafant i, per tant, no serà admesa cap altra interpretació.

Article 4

Desenvolupament del Pla

Per al desenvolupament del present Pla parcial podran redactar-se estudis de detall, projectes d'urbanització i projecte de parcel·lació que respectaran, en tot cas, les determinacions del Pla parcial i del planejament superior.

Article 5

Estudis de Detall

Podran redactar-se estudis de detall amb l'exclusiva finalitat de:

Adaptar o reajustar les alineacions i rasants d'acord amb l'article 65.3 del Reglament de planejament.

Ordenar volums d'acord amb l'article 65.4 del Reglament de planejament.

La tramitació i les determinacions dels estudis de detall seran les especificades a la Llei del sòl i en el Decret legislatiu 1/1990, de 12 de juliol, pel qual s'aprova la refosa de textos legals vigents a Catalunya, en matèria urbanística.

Article 6

Projectes d'urbanització

  1. Els projectes d'urbanització podran referir-se a la totalitat del Pla o a un polígon complet, però també s'admetran projectes d'urbanització referits a un element urbà de prousignificació i importància.

  2. Els projectes d'urbanització no podran modificar les previsions d'aquest Pla, sense perjudici que afectin les adaptacions de detall necessàries. Les rasants establertes es podran modificar si és per millorar l'adaptació a la topografia o millorar el traçat de les xarxes.

  3. Els projectes d'urbanització que es redactin desenvolupant aquest Pla parcial hauran d'ajustar-se a allò que disposen els articles 67, 68, 69 i 70 del Reglament de planejament de la Llei del sòl i a d'altres condicions que li siguin d'aplicació.

  4. S'haurà d'estudiar i preveure una solució referent al desguàs de les aigües pluvials a causa de l'escàs pendent del terreny.

Article 7

Projectes de parcel·lació

D'acord amb els articles 139 a 144 de la refosa dels textos legals vigents a Catalunya, en matèria urbanística, no caldrà la redacció del projecte de parcel·lació per obtenir la corresponent llicència, atès que la parcel·lació establerta en el plànol núm. 6 del present Pla parcial reuneix tots els requisits necessaris per considerar-se com a definitiva. No obstant això, en cas que es vulgui variar, podran redactar-se projectes de parcel·lació adaptats a les noves necessitats.

Qualsevol modificació de la parcel·lació establerta en el plànol núm. 6, que suposi una variació superior al 5% de la superfície de la parcel·la, comportaria l'obligatorietat de redactar un projecte de parcel·lació de la part modificada per obtenir la corresponent llicència.

En tot cas, caldràaportar a l'Ajuntament, un cop finalitzades les obres d'urbanització, un plànol parcel·lari resultant amb la superfície i cotes de totes les parcel·les de l'actuació.

Article 8

Modificacions

Les modificacions del present Pla parcial hauran de respectar les determinacions, per ordre de jerarquia, establertes en el Pla general de Vilafant i en el mateix Pla parcial i s'ajustaran a allò que prescriu el títol V del Reglament de planejament de la Llei del sòl.

No seran supòsit de modificació lespetites variacions de les alineacions ocasionades per a la millor adaptació sobre el terreny del projecte d'urbanització, que no suposin modificacions en la superfície i, per tant, en l'edificabilitat de les illes superiors al 3%.

4.2 Règim urbanístic del sòl

Article 9

Qualificació del sòl

El sòl comprès en l'àmbit d'aquest Pla parcial es qualifica en zones i sistemes.

S'entén per zona aquella part de terreny dins la qual, i ateses les previsions del present Pla parcial, es poden exercir els drets relatius a l'edificació.

S'entén per sistemes els terrenys que, en virtut de l'aplicació dels articles 25 i 121 de la refosa dels textos legals vigents a Catalunya, en matèria urbanística, constitueixen l'estructura del sector i són de cessió obligatòria i gratuïta a l'Ajuntament de Vilafant.

Article 10

Zones

Es defineixen quatre zones:

Indústria aïllada.

Indústria entre mitgeres.

Indústria aïllada/serveis.

Usos específics.

Article 11

Sistemes

Es defineixen els sistemes següents:

a) El sistema viari i d'aparcaments.

b) El sistema de verd públic.

c) El sistema d'equipaments.

d) El sistema de serveis tècnics.

4.3 Normes particulars per a zones i sistemes

Article 12

Definició de conceptes

  1. Alineació de vial:

    Línia que separa la vialitat, de titularitat pública, de l'espai privat.

  2. Alineació de l'edificació o línia de façana:

    Línia sobre la qual s'ha d'alçar obligatòriament la façana davantera de l'edificació. Pot coincidir o no amb l'alineació de vial.

  3. Alçària reguladora màxima:

    És l'alçària que poden assolir les edificacions. S'amidarà des de la cota del paviment de la planta o plantes que en cada punt tinguin la consideració de plantes baixes, fins a la cara superior del darrer sostre o element estructural de coberta. Per sobre de l'alçària reguladora màxima solament es permetran els elements de formació dels pendents de la coberta i els elements tècnics de les instal·lacions dels edificis.

  4. Nombre màxim de plantes:

    És el nombre màxim de plantes permeses dins de l'alçària reguladora. Cal respectar aquestes dues constants: alçària i nombre de plantes.

  5. Planta baixa:

    És la planta o part de planta que reuneix les condicions que, segons els tipus d'ordenació, tot seguit s'especifiquen.

    Per alineació de vial:

    Per situar la cota del paviment de planta baixa es prendrà com a referència la rasant de la vorera a la qual dóna front la façana davantera. La cota del paviment haurà de situar-se entre 1,00 m per sobre i 0,60 m per dessota dels punts de màxima i mínima rasant, respectivament.

    Quan, d'acord amb l'aplicació d'aquesta condició i, a causa del pendent del vial, existeixi més d'una planta que es situï dins dels límits establerts, tindrà la consideració de planta baixa, per a cada parcel·la, la de posició inferior.

    Per ordenació segons gàlib màxim:

    Tindrà consideració de planta baixa aquella el paviment de la qual queda situat a un metre, com a màxim, per damunt de la cota del terreny definitiu, anivellat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR