ORDRE INT/22/2013, d'1 de febrer, per la qual s'aprova el procediment per a l'habilitació dels tècnics i tècniques d'entitats col·laboradores de l'Administració per actuar en l'àmbit de la prevenció i la seguretat en matèria d'incendis.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyOrdre

L’article 132 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de protecció civil, que inclou, en tot cas, la regulació, la planificació i l’execució de mesures relatives a les emergències i la seguretat civil, i també la direcció i la coordinació dels serveis de protecció civil, que inclouen els serveis de prevenció i extinció d’incendis, sens perjudici de les facultats dels governs locals en aquesta matèria, respectant el que estableixi l’Estat en exercici de les seves competències en matèria de seguretat pública.

La Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments de Catalunya, té per objecte, entre altres qüestions, l’ordenació general de les accions i els serveis de prevenció, extinció i salvaments esmentats.

La Llei 3/2010, del 18 de febrer, de prevenció i seguretat en matèria d’incendis en establiments, activitats, infraestructures i edificis, regula, entre altres disposicions, a l’article 9.1, que les competències de l’Administració de la Generalitat en prevenció i seguretat en matèria d’incendis són exercides pel departament competent en matèria de prevenció i extinció d’incendis i pels òrgans que en depenen, sens perjudici de les competències que puguin correspondre a altres departaments de la Generalitat competents en matèries connexes. Entre aquestes competències s’inclou, doncs, desplegar normativament el sistema de prevenció i seguretat en matèria d’incendis.

L’article 41 de la Llei 3/2010, del 18 de febrer, esmentada, també estableix que el departament competent en matèria de prevenció i extinció d’incendis, per mitjà de la direcció general corresponent, pot autoritzar entitats col·laboradores perquè actuïn en les tasques d’emissió d’informes tècnics, certificacions i actes de verificació o control en l’àmbit de la prevenció i la seguretat en matèria d’incendis.

L’article 44 de la mateixa Llei, quan estableix els requisits del personal de les entitats col·laboradores, preveu que han de comptar amb el personal suficient i habilitat per l’Administració per prestar les funcions per a les quals han estat autoritzades. A més, el text legal disposa que un requisit indispensable per poder obtenir la condició de tècnic/a habilitat/ada és haver superat la formació específica que estableixi la direcció general competent en matèria de prevenció i extinció d’incendis, i que correspon a la direcció general competent en matèria de prevenció i extinció d’incendis expedir l’habilitació per dur a terme les funcions en l’àmbit de la prevenció i la seguretat en matèria d’incendis que s’atribueixin a aquestes entitats autoritzades.

Per tot això, es fa necessari aprovar i publicar el procediment per a l’habilitació dels tècnics i tècniques d’entitats col·laboradores de l’Administració per actuar en l’àmbit de la prevenció i seguretat en matèria d’incendis.

D’acord amb el que disposa l’article 132 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya i amb les previsions de la Llei 3/2010, del 18 de febrer, i en ús de les facultats que tinc atribuïdes,

Ordeno:

Article 1

S’aprova el procediment per a l’habilitació dels tècnics i tècniques d’entitats col·laboradores de l’Administració per actuar en l’àmbit de la prevenció i la seguretat en matèria d’incendis, que figura annex a aquesta Ordre.

Article 2

El termini màxim per obtenir la convalidació prevista al procediment per a l’habilitació dels tècnics i tècniques d’entitats col·laboradores de l’Administració (punt 5 de l’annex d’aquesta Ordre) és de dos anys, a comptar de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre.

Barcelona, 1 de febrer de 2013

Ramon Espadaler i Parcerisas

Conseller d’Interior

Annex

Procediment per a l’habilitació dels tècnics i tècniques d’entitats col·laboradores de l’Administració per actuar en l’àmbit de la prevenció i la seguretat en matèria d’incendis

  1.  Introducció i antecedents

    La disposició transitòria primera de la Llei 3/2010, del 18 de febrer, de prevenció i seguretat en matèria d’incendis en establiments, activitats, infraestructures i edificis, estableix el règim transitori amb relació a les entitats col·laboradores de l’Administració, previstes a la Llei esmentada.

    Així, es determina que les entitats col·laboradores de l’Administració en matèria de medi ambient i habitatge acreditades per actuar en l’àmbit de la prevenció d’incendis a l’empara del Decret 170/1999, de 29 de juny, i les seves normes de desplegament, poden exercir provisionalment les funcions que aquesta Llei atribueix a les entitats col·laboradores de l’Administració en l’àmbit de la prevenció i la seguretat en matèria d’incendis fins al termini que indiqui el reglament de desplegament d’aquesta Llei o fins que fineixi el període de vigència de l’acreditació concedida, si aquest termini venç...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR