DECRET 161/2001, de 12 de juny, de modificació del Decret 201/1994, de 26 de juliol, regulador dels enderrocs i altres residus de la construcció.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

161/2001, de 12 de juny, de modificació del Decret 201/1994, de 26 de juliol, regulador dels enderrocs i altres residus de la construcció.

El Decret 201/1994, de 26 de juliol, regulador dels enderrocs i altres residus de la construcció, té per objecte regular un àmbit específic o tipologia específica dels residus generats a Catalunya en el marc de la Llei 6/1993, de 15 de juliol, reguladora dels residus.

Aquesta Llei, d’acord amb els principis de la Unió Europea en matèria de gestió dels residus, estableix a l’article 5 la necessitat de regular mitjançant disposició reglamentària la gestió de determinades categories de residus quan la seva naturalesa, característiques o problemàtica ho aconsellin.

El Decret 201/1994, de 26 de juliol, regulador dels enderrocs i altres residus de la construcció, necessita d’una adaptació quant a diversos aspectes de la seva regulació derivats de l’experiència que s’ha assolit durant els anys de la seva aplicació.

En tal sentit, s’ha considerat oportú incloure dins d’aquesta adaptació un seguit d’aspectes que contribuiran a un millor control de la gestió dels enderrocs i altres residus de la construcció, com la signatura per part dels sol·licitants de la llicència d’obres d’un document d’acceptació amb un gestor autoritzat de forma que l’ens local tingui un coneixement cert de la correcta destinació d’aquests residus. Igualment s’actualitza la quantia de la fiança per la gestió d’aquests residus que el propi Decret 201/1994 ja preveia a la disposició addicional segona i es prenen en consideració les previsions que els programes de gestió aprovats per la Generalitat de Catalunya fan en relació amb la suficiència de les instal·lacions d’enderrocs i altres residus de la construcció, per tal de poder donar un millor servei i una correcta gestió dels enderrocs a les diferents comarques de Catalunya.

Finalment, cal tenir en compte que el 30 de juny de 1999 va entrar en vigor la Llei 3/1998, de 27 de febrer, d’intervenció integral de l’Administració ambiental. Atesa la incidència d’aquesta normativa en diferents àmbits, com ara el relatiu als residus de la construcció, es fa necessari adaptar el Decret 201/1994 a les noves exigències de la normativa ambiental.

Per tot això, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Medi Ambient, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR